ΣΤΕΚΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
Με το κεφάλι ψηλά στη ζωή και στη δράση!
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Σταθερά στο Φεστιβάλ το Στέκι κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, για να δώσει το μήνυμά του που είναι συνυφασμένο με την ΚΝΕ: Η αγωνιστική στάση ζωής, η μάχη με το σύστημα της εκμετάλλευσης απαιτούν και νου ελεύθερο από ουσίες, ανθρώπους μέσα στην κοινωνία και όχι απομονωμένους σε ακραίες μορφές αποξένωσης.

Το μήνυμα αυτό πλαισιώνεται με τα υλικά του Κόμματος και της ΚΝΕ, τη διαχρονική έκδοση του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ «Με το ΚΚΕ μπροστά για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Ξεχωρίζει η νέα μπροσούρα της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τον εύγλωττο τίτλο «Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, σκέψου, δράσε, ζήσε χωρίς ναρκωτικά». Η μπροσούρα, που διανέμεται δωρεάν, περιλαμβάνει νέα στοιχεία τα οποία ενσωματώνουν την αρνητική πείρα της πανδημίας, η διαχείριση της οποίας από τα αστικά κράτη ενέτεινε το πρόβλημα των εξαρτήσεων, νέα στοιχεία για την κάνναβη, ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνονται θέσεις της ΚΝΕ και για άλλες εξαρτήσεις εκτός των ναρκωτικών.

Παράδειγμα της ανυπότακτης στάσης και της μάχης ενάντια στην τοξικοεξάρτηση οι ίδιες οι κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, που δίνουν το «παρών» και φέτος τιμώντας πολλά χρόνια τώρα με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με όσους παλεύουν για την ολόπλευρη στήριξη των ατόμων που εντάσσονται στην απεξάρτηση και των οικογενειών τους.

Παρευρίσκονται το ΕΣΥΝ και οι Σύλλογοι οικογενειών ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση», «Νόστος», «Στροφή», «Διάβαση». Ξεχωρίζει και συγκινεί η παρουσία των παιδιών από τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση».

Στον χώρο βρίσκονται οι άνθρωποι που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στη μάχη ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση. Ολοι αυτοί έχουν πλέον τους φορείς τους που μετρούν λιγότερο από έναν χρόνο ζωής αλλά ήδη πολλά «χιλιόμετρα» αγώνα. Πρόκειται για τον νεοσύστατο Σύλλογο Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ που αγκαλιάζει όλους τους αποφοίτους των προγραμμάτων. Ενας σύλλογος που φτιάχτηκε για να υπερασπιστούν τα προγράμματα που τους έδωσαν πίσω τη ζωή τους.

Αντίστοιχα παρευρίσκεται και η νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, που ξεχώρισε για τους αγώνες της ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.