ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Κόσμος όλων των ηλικιών στο καθιερωμένο ραντεβού
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Το σύνθημα «φεύγουμε όλοι από το Φεστιβάλ με τουλάχιστον ένα βιβλίο στο χέρι» δίνει και φέτος στίγμα, με χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνεται με θέρμη στο καθιερωμένο πια ραντεβού στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Ολα αυτά τα χρόνια, εξάλλου, η «Σύγχρονη Εποχή» έχει αδιάλειπτη παρουσία στο Φεστιβάλ, φέρνοντας το προοδευτικό και επαναστατικό βιβλίο κοντά στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες.

Πόσοι και πόσες δεν πήραν το πρώτο τους βιβλίο από κάποιο Φεστιβάλ, ξεκίνησαν την επαφή τους με την επαναστατική θεωρία, εμπλούτισαν τη βιβλιοθήκη τους. Γιατί η γνώση είναι δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Ετσι, από τις πρώτες ώρες άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ζώσει τους πάγκους με τα βιβλία, διαλέγουν τις εκδόσεις που θα προμηθευτούν, άλλες που θα κάνουν δώρο σε συγγενείς και φίλους, διαβάζουν προσεκτικά τα οπισθόφυλλα, συζητάνε ζωηρά με αφορμή το περιεχόμενό τους.

Ολοι οι «τύποι αναγνωστών» δίνουν το «παρών»: Αυτοί που ξέρουν ποια έκδοση θα προμηθευτούν, άλλοι που κάνουν μια πρώτη έρευνα και θα επανέλθουν τις επόμενες μέρες, όσοι αναζητούν αναφορά σε κάποιο πιο συγκεκριμένο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, νεότεροι που ρωτάνε με ποιο βιβλίο να κάνουν το «ξεκίνημα», γονείς που ψάχνουν εκδόσεις για τα παιδιά τους κ.ά.


Η γκάμα επιλογών είναι μεγάλη, ενώ εξαιρετικές είναι οι προσφορές με ειδικές τιμές σε τίτλους και έκπτωση έως και 75%. Στο βιβλιοπωλείο θα βρει κανείς κλασικές και νέες εκδόσεις, ανάμεσά τους κορυφαία έργα των Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν, σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ, καθώς και για όλα τα επίκαιρα ζητήματα. Επίσης ξένη και ελληνική λογοτεχνία, εκδόσεις που αφορούν ένα ευρύ πεδίο κοινωνικών επιστημών, φιλοσοφίας, πολιτικής οικονομίας, Πολιτισμού, Ιστορίας, βιβλία για παιδιά.

Ξεχωρίζουν οι τέσσερις θεματικές προτάσεις που κάνει η «Σύγχρονη Εποχή», παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες εξελίξεις αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκφράζεται κάθε χρόνο: «Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». «Το αστικό κράτος, ο χαρακτήρας και ο ρόλος του». «Συμπεράσματα από την Ιστορία». «Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Σε μια πρώτη «σφυγμομέτρηση», την τιμητική τους στις επιλογές των επισκεπτών έχουν εκδόσεις που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως τα υλικά της ημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένης στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», ή «Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του», του Α. Γκίκα.

Σημειώνεται ότι στον χώρο του Φεστιβάλ βρίσκεται και το 4ο τεύχος 2024 της ΚΟΜΕΠ, που μόλις κυκλοφόρησε.