Μαχητική κινητοποίηση και στην Πάτρα
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Σε μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους δρόμους της Πάτρας προχώρησαν χτες το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδιστή Παύλου Φύσσα.

«Ο Παύλος ζει μέσα από τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά», τόνισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΤΕΑΑΠΗ, ΤΕΠΕΚΕ, Γεωλογικού, ΣΟΦΕΠ, ΔΕΕΤ και Σχολής Μηχανικών, καλώντας με τα συνθήματά τους να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, σε καμία γειτονιά πόλης ή χωριό.

Χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα ο Αντώνης Κατεβάτης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ, ο οποίος στάθηκε και στις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. για τη μη ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Εχουν τεράστιες ευθύνες όλοι όσοι σήμερα δήθεν "αγωνιούν" για την "άνοδο της ακροδεξιάς" και την αξιοποιούν ως μπαμπούλα για να εφαρμόζουν την πολιτική τους, που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, ανασφάλεια. Είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ΕΕ, που έχει πρωτοστατήσει στο "ξέπλυμα" των ναζί, της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με τον λογαριασμό να τον πληρώνουν οι λαοί.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση! Καμία νομική δικλείδα δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει τους δεσμούς των φασιστών με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το σάπιο κράτος τους. Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για να τρομοκρατούν όσους σηκώνουν κεφάλι, να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, παρουσιάζοντας ως εχθρό τον κάθε φορά αδύναμο και κατατρεγμένο και προσφέροντας έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες υπεράσπισης στα αφεντικά και στο κράτος».

Πρόσθεσε ότι μόνο ο λαός μπορεί να εξαφανίσει τους φασίστες με την οργάνωση και τον αγώνα του, με συλλογική δράση μέσα από τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους λαϊκούς φορείς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, και της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Κατερίνα Σίμου.