ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
«Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Μια μεγάλη συγκέντρωση εργατών και νεολαίας ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, ήταν η χτεσινή εκδήλωση στη μνήμη του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ακριβώς πριν από 11 χρόνια, από τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, ενώ είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.λπ.

Στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία καλούσαν ανάμεσα σε άλλους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό των Μαθητών Πειραιά και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο που έχει στηθεί στο Κερατσίνι, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, και ακολούθησε πορεία στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. «Παρόντες», όπως πάντα, η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού.

«Στη Ζώνη και στους κλάδους, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» ήταν μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι, με το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά να δίνει τον τόνο: «Ούτε βήμα πίσω. Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Ανάμεσα σ' αυτούς που πήραν τον λόγο στη συγκέντρωση ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι φανερό και από τις φετινές εκδηλώσεις και από τη σημερινή συγκέντρωση ότι κάθε χρόνο είμαστε και περισσότεροι. Κάνουμε πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή είπαμε, ούτε βήμα πίσω! Κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε τη μέρα που βγήκε η απόφαση στη δίκη, ότι αυταπάτες δεν έχουμε, δεν εφησυχάζουμε, έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τον φασισμό, προετοιμαζόμαστε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη φορά, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί που όπλισαν τους φασίστες πριν από 11 χρόνια, αυτοί που τους χρησιμοποιούν απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, αντιδρά στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, είναι εδώ, δεν έχουν φύγει. Είναι το σύστημα που τους γεννάει, εδώ δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό».

Το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχαν οι Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ, και Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ. Επίσης ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του Κόμματος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Eurokinissi

Ο Σ. Πουλικόγιαννης