ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Με γνώση, αγώνα, τόλμη και αντοχή να αλλάξουμε τον κόσμο
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Ζωντάνια, συζήτηση, γνώση μέσα από πολυμορφία στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ.

Με το που μπαίνει κανείς στον χώρο το βλέμμα του πέφτει πρώτα και κύρια στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον ηγέτη της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Οκτωβριανής Επανάστασης, Β. Ι. Λένιν. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικό ταμπλό που με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο παρουσιάζει την παιδική ηλικία του μεγάλου επαναστάτη, να φανταστούν και να αποτυπώσουν πώς θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, το σπίτι του, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα πώς διαμορφώνεται ένας νέος επαναστάτης, μέσα από τις συζητήσεις που κάνει με τους συνομηλίκους του για όλα όσα τους προβληματίζουν, την προσπάθειά του να παλέψουν πλάι πλάι για τα δικαιώματά τους. Οπως κάνουν και σήμερα και έκαναν πάντα οι κομμουνιστές μαθητές, η νέα γενιά που ρίχνεται στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία...

Στη συνέχεια, οι μαθητές καλούνται να λύσουν ένα παζλ, το οποίο κρύβει μια έκπληξη!

Τι σου αρέσει στον κόσμο που ζεις σήμερα; Θες να τον αλλάξεις και πώς; Στην ψηφιακή διαδραστική έκθεση αποτυπώνονται μια σειρά από ερωτήματα, στα οποία μπορούν να απαντήσουν οι ίδιοι οι μαθητές, χρησιμοποιώντας το τάμπλετ που έχει στηθεί στην αρχή της περιήγησης. Μέσα από εικόνες, στοιχεία και αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων που εμπνέουν, αναδεικνύονται η σαπίλα της σημερινής καπιταλιστικής κοινωνίας, η ανάγκη για αγώνα, για διεκδικήσεις για καλύτερη Παιδεία και ζωή και για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, ώστε να ανατείλει η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.


Στο τέλος της περιήγησής τους οι μαθητές βρίσκουν μπροστά τους πάλι ένα μικρό τάμπλετ, στο οποίο μπορούν να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους για τις νέες πληροφορίες που πήραν και δεν τις μαθαίνουν στο σημερινό σχολείο, καθώς και για τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν.