ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Για ... καλή αγωνιστική σχολική χρονιά!
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

«Δεν θα επιτρέψουμε συγχωνεύσεις τμημάτων, κανείς μόνος και καμία μόνη στις δυσκολίες! Κάνουμε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν"! Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα! Καλή αγωνιστική σχολική χρονιά!». Με αυτά τα λόγια «άνοιξαν» το πρόγραμμα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα, μαθητικά συγκροτήματα στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν οι «Eye Core», προερχόμενοι από το Μενίδι, ταρακουνώντας τη Μαθητική Σκηνή με γνωστά metal τραγούδια, αλλά και το ανέκδοτο ακόμα τραγούδι τους «Iron bars of fade», το οποίο είναι αφιερωμένο στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Οπως δήλωσαν επί σκηνής, «είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε στο Φεστιβάλ! Ενα από τα παιδικά όνειρα γίνεται πραγματικότητα!».

Ακολούθησαν οι «Stage Revolution», από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι μας «ταξίδεψαν στο κέντρο της Γης» και μας έπαιξαν ένα από τα ακυκλοφόρητα κομμάτια τους με αντιπολεμικό στίχο, το «Εχει σιωπή», το οποίο έπαιξαν για πρώτη φορά σε συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Η μαθητική συναυλία έκλεισε με το συγκρότημα «Κλείστε τα φώτα», από τη Νέα Σμύρνη, το οποίο έπαιξε για δεύτερη φορά σε σκηνή του Φεστιβάλ και μας χαιρέτισε με το τραγούδι «Και κάθε που χαράζει».

Σκυτάλη με stand-up comedy


Στη συνέχεια, πέντε νέους stand-up κωμικούς, με το προσωπικό τους ύφος ο καθένας, φιλοξένησε η σκηνή του Μαθητικού Στεκιού.

Την παράσταση ξεκίνησε με «ένα ταξίδι στην τρέλα» της καθημερινότητας της ζωής ο Γιάννης Ρούσος. Τη σκυτάλη πήρε σε σουρεάλ τόνους ο Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ. Ακολούθησε η Δήμητρα Νικητέα με μια κατάθεση συναισθημάτων σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Μια κωμική ματιά στην καθημερινότητα έφερε ο Ορέστης Θεοφανούδης, ενώ με one-liners ...για όλα έκλεισε την παράσταση ο Πάρης Ρούπος.