ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Γνήσια... λαϊκά ξεκίνησε το πρόγραμμα
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Με τη γνωστή φωνή του και τα τραγούδια του, παλιότερα και νεότερα, ο Βαγγέλης Κορακάκης ξεσήκωσε τον κόσμο, ανοίγοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Λαϊκή Σκηνή την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Μαζί του ήταν ακόμα η Ασπασία Στρατηγού και ο Βασίλης Κορακάκης.

«Ενα μεγάλο "ευχαριστώ" για την ΚΝΕ που είμαστε πάλι κοντά σας. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ», τόνισε ο Β. Κορακάκης με το που ανέβηκε στη σκηνή και αμέσως μετά ξεκίνησε τις πενιές με το μπουζούκι του.

Ο χώρος κατακλύστηκε από τις γνωστές δικές του μελωδίες.

«Αρχοντες», «Λαύριο», «Ερχονται βράδια», «Ασωτοι ψαράδες», «Μάνα πού ζω;», «Στη σκέψη της τρελής»... το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο και ο κόσμος που γέμισε τη Λαϊκή Σκηνή να συμμετέχει σε κάθε στίχο του γνωστού καλλιτέχνη.

«Μα εγώ δε ζω γονατιστός»

Η τεράστια μουσική παρακαταθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη, της - για πολλούς - σπουδαιότερης φωνής που ανέδειξε ποτέ το λαϊκό μας τραγούδι, ξεδιπλώθηκε στη Λαϊκή Σκηνή του Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, στο αφιέρωμα της ΚΝΕ στον μεγάλο ερμηνευτή, με τίτλο «Μα εγώ δε ζω γονατιστός», που ακολούθησε.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει κάνει ο Νίκος Στρατηγός, ενώ το «βάρος» της απόδοσης των ανεπανάληπτων ερμηνειών του μεγάλου καλλιτέχνη έχουν αναλάβει η Αυγερινή Γάτση και ο Βασίλης Προδρόμου.


Το αφιέρωμα ταξίδεψε το κοινό στις κυριότερες στιγμές της σταδιοδρομίας του τεράστιου λαϊκού καλλιτέχνη, που σφράγισε με τις ερμηνείες και τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή.

Του ανθρώπου που τραγούδησε με μοναδικό τρόπο τον μόχθο του εργάτη, τον καημό και τον θυμό του μετανάστη, την αγωνία και τους πόθους των απλών ανθρώπων.

Μέσα από τη συναυλία γίνεται αναφορά και στις σημαντικότερες συνεργασίες που είχε ο Καζαντζίδης στην 50χρονη πορεία του.