ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εδώ και τώρα χρηματοδότηση για να μην κοπεί το ρεύμα σε ίδρυμα ΑμεΑ

Κινητοποίηση χτες στην ΠΕ Αχαΐας. Κινδυνεύουν παιδιά που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη!

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024

Να εξασφαλίσουν άμεσα η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την αναγκαία χρηματοδότηση για την πληρωμή του ρεύματος στο προνοιακό ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» που κινδύνεψε με διακοπή ηλεκτροδότησης, απαίτησε με κινητοποίησή του στην ΠΕ Αχαΐας το πρωί της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη δυναμική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα, συνταξιουχικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Αχαΐας. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, με την αντιδήμαρχο Υγείας, Βίβιαν Σαμούρη.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε η δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, απόπειρα διακοπής της ηλεκτροδότησης της «Κιβωτού» από την ΔΕΗ, κάτι που αν συνέβαινε, θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή μηχανικά υποστηριζόμενων με οξυγόνο παιδιών. Στον χώρο φιλοξενούνται 70 τρόφιμοι, ενώ δουλεύουν 50 εργαζόμενοι που και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που επικρατούν, πληρώνονται με έναντι.

«Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων που κινήθηκαν στα ίδια βήματα, όπως και των περιφερειακών αρχών τωρινής και προηγούμενων, φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές μέσα σε ιδρύματα. Είναι απαράδεκτη η στάση τους και δεν θα την ανεχθούμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας. Απαίτησε την άμεση πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, ακόμη και με κονδύλια της Περιφέρειας, όπως χρησιμοποιεί για άλλες δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και να διεκδικηθεί άμεση χρηματοδότηση από το κράτος και τακτικές καταβολές από τώρα, όχι από το νέο έτος.

Επίσης, την απαράδεκτη θέση της περιφερειακής αρχής για εξασφάλιση τακτικής χρηματοδότησης απ' το κράτος και για το συγκεκριμένο προνοιακό ίδρυμα, το... επόμενο έτος, καταδίκασε η πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Αννα Πελεκούδα.