«Διαλέξτε την πλευρά της Ιστορίας, την αντίθετη από αυτή που το σύστημα θεωρεί σωστή»
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024

Το χιούμορ, συστατικό στοιχείο του Φεστιβάλ, βρήκε εκπρόσωπο στον γνωστό και αγαπημένο «Τσολιά» που έδωσε ρέστα ακόμα μια φορά καυτηριάζοντας την επικαιρότητα, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο «Τσολιάς and the tsolia band» γέμισε τη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων με τους πιστούς fans του. Δεν άφησε σε «χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και αστικά κόμματα, πιάνοντας το νήμα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τις πυρκαγιές, τη φτώχεια, τους πρόσφυγες, την καταστολή, φτάνοντας μέχρι τα Τέμπη και την Πύλο. Αιχμηρά λόγια και αιχμηρός στίχος που επιδιώκουν να κινητοποιήσουν. Αυτός ήταν ξανά ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

Στο στόχαστρο οι «εξόριστοι» Μητσοτάκηδες, ρηξικέλευθες προτάσεις για αντιπρόεδρο Καμμένο στο Ινστιτούτο Τσίπρα, ενώ δεν ξέφυγαν και οι αποκρουστικές lifestyle αντιπαραθέσεις με πρωταγωνιστές Κασσελάκη, Πολάκη και άλλους.

Δεν έλειψαν οι αναφορές στην Παλαιστίνη και τον πολύπαθο λαό της. Σε αυτό το σημείο ο Αποστόλης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να διαλέξουν την πλευρά της Ιστορίας που το σύστημα θεωρεί λάθος, φωνάζοντας πως η δίκαιη κοινωνία είναι στο χέρι μας και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτή!

Κλείνοντας ευχαρίστησε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ευχόμενος να είμαστε άλλα 50 χρόνια εδώ, ενώ αφιέρωσε την παράσταση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα τραγουδώντας το «Τώρα - τώρα» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.