Απαίτηση των καιρών η διάδοσή του

Αντρέας Ζαζόπουλος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024

Πενήντα χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη». Αισθάνομαι περηφάνια, γιατί επί 50 χρόνια είμαι καθημερινός αναγνώστης και διακινητής του. Ο «Ριζοσπάστης» είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης, στον αγώνα της για την προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων της, για να διαβεί το γεφύρι που οδηγεί στη σοσιαλιστική Πολιτεία. Σαν συνδικαλιστής θεωρούσα πάντοτε ανάγκη, πριν μιλήσω με τους συναδέλφους μου στη δουλειά, να έχω διαβάσει την εφημερίδα μας. Ηταν ο άμεσος καθοδηγητής μου, η φωνή της αλήθειας, της προοπτικής, των αγώνων τού σήμερα και του αύριο που έπρεπε να ακούσουν οι εργαζόμενοι.

Η εφημερίδα που για την έκδοση και διάδοσή της, στη διάρκεια δεκαετιών παρανομίας της, διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, ακόμα και θανατώθηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές δεν χρειάζεται ευχές για τα 50 χρόνια της επανέκδοσής της. Ο «Ριζοσπάστης» θα υπάρχει και θα κυκλοφορεί πάντα με τα ταξικά αντιιμπεριαλιστικά και επαναστατικά χαρακτηριστικά του, γιατί πάντα θα υπάρχει το ΚΚΕ.

Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια επανέκδοσης του «Ρίζου» με την υπόσχεση για δυνάμωμα της κυκλοφορίας του, για να φθάνει καθημερινά σε περισσότερα χέρια. Είναι απαίτηση των καιρών.