Συγκίνηση και δέος σε μια συνάντηση τεσσάρων γενιών στον χώρο του Φεστιβάλ
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά την άφιξη των βετεράνων αγωνιστών και αγωνιστριών που φιλοξενούνται στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», «λύγισαν» και τους πιο «σκληρούς».

Αγωνιστές που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου, στο βουνό, στην εξορία και στις φυλακές, που η παρουσία τους γέμισε με επαναστατική αισιοδοξία και πείσμα τις νέες γενιές που ήταν εκεί να τους καλωσορίσουν και τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και υψωμένες τις γροθιές.

Τους βετεράνους αγωνιστές υποδέχτηκε εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ η Γωγώ Θεοδωροπούλου, η οποία εξέφρασε τη χαρά και την τιμή που σηματοδοτεί η παρουσία τους στον χώρο, ενώ τους ενημέρωσε τόσο για το περιεχόμενο του Φεστιβάλ όσο και για τις δραστηριότητές του. Σε μία συμβολική κίνηση δώρισε στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες το μαντήλι της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων την έζησαν, ήταν η συνάντηση τεσσάρων γενιών στο Φεστιβάλ. Την αγωνίστρια προγιαγιά υποδέχθηκαν ο γιος, η εγγονή και η δισέγγονή της που με σηκωμένη τη γροθιά χάρισε μια συγκλονιστική εικόνα του φετινού Φεστιβάλ.

Γιατί αυτό είναι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και οι συγκλονιστικές στιγμές που γεννά! Στιγμές που απορρέουν από την επαναστατική θεωρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η οποία συνεχίζει να είναι επίκαιρη, που ενώνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, είναι η δρακογενιά της Αντίστασης που δίνει τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές για τον ίδιο σκοπό και με το ίδιο πείσμα, στον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.



Μια συγκινητική συνάντηση τεσσάρων γενιών