ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Εντυπωσιακή η επίδειξη parkour
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024

Σε ένα εντυπωσιακό θέαμα, που κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, εξελίχθηκε η επίδειξη του αθλήματος του παρκούρ (parkour) που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο του προγράμματος στο Στέκι Αθλητισμού του Φεστιβάλ.

Την επίδειξη, στην ειδική πίστα με τα εμπόδια που είχε διαμορφωθεί στον χώρο μπροστά στο Στέκι Αθλητισμού, έκαναν δύο αθλητές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, στην οποία υπάγεται το άθλημα τα τελευταία χρόνια, ο Μάνος και ο Αλέξανδρος. Μιλώντας για το άθλημα του parkour, ο Αλέξανδρος εξήγησε ότι αν και η βασική τεχνική περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αθλητικών και χορευτικών κινήσεων, μεγάλο ρόλο παίζει και ο αυτοσχεδιασμός. Μάλιστα, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις καθημερινές δυσκολίες, επεσήμανε ότι ένα άθλημα όπως το parkour βάζει τον αθλητή στη λογική να ξεπερνάει τα εμπόδια και τις δυσκολίες, να ανακαλύπτει καινούργιες διαδρομές στοχεύοντας στην πρόοδο.

Οι δύο νεαροί αθλητές παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε ελεύθερες κινήσεις, με τις οποίες έκαναν τα ανισόμετρα εμπόδια της πίστας να φαίνονται ...μια ευθεία γι' αυτούς. Απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα για κάθε κίνησή τους από τον κόσμο που παρακολούθησε την επίδειξη. Μετά την ολοκλήρωση της επίδειξης, μάλιστα, τα μικρά παιδιά πήραν μια γεύση του αθλήματος, μπαίνοντας κι αυτά στην πίστα, όπου με τη βοήθεια των δύο αθλητών έκαναν κάποιες απλές και ακίνδυνες φιγούρες!