ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
«Πρώτα να περάσουμε από τα βιβλία»

Επισκέπτες όλων των ηλικιών κάνουν την «απαραίτητη στάση» και «εφοδιάζονται» με πλήθος εκδόσεων

Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024

Τις τρεις πρώτες μέρες των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» γίνεται το αδιαχώρητο. Ενα τεράστιο «ψηφιδωτό βιβλίων» απλώνεται στους πάγκους και γύρω του πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών περιεργάζεται εκδόσεις, συζητά, διαβάζει οπισθόφυλλα, ξεφυλλίζει και εν τέλει προμηθεύεται ένα «πάκο» από αυτές αξιοποιώντας και τις μεγάλες προσφορές που ισχύουν.

Το βιβλιοπωλείο για ακόμη μια χρονιά αποτελεί «σημείο αναφοράς», «απαραίτητη στάση» για χιλιάδες επισκέπτες, ώστε να «εφοδιαστούν» με τίτλους από μια ευρεία γκάμα επιλογών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πολλοί, με το που περνάνε τις πύλες του πάρκου και πριν ξεκινήσουν την περιήγηση, λένε «πρώτα να περάσουμε από τα βιβλία».

Το ενδιαφέρον φέτος κεντρίζουν οι 4 θεματικές προτάσεις που κάνει η «Σύγχρονη Εποχή»: «Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». «Το αστικό κράτος, ο χαρακτήρας και ο ρόλος του». «Συμπεράσματα από την Ιστορία». «Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Οσον αφορά τις εκδόσεις, με γοργούς ρυθμούς «φεύγουν» τα υλικά της ημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένης στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» και «Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του».

To ενδιαφέρον των αναγνωστών βέβαια μοιράζεται σε πολλές ακόμα, όπως αυτή που περιλαμβάνει τα υλικά της Ημερίδας «Ο μύθος του "Κράτους Δικαίου" της ΕΕ και ο δρόμος για την ανατροπή της αδικίας και της εκμετάλλευσης» κ.ά.

Με αμείωτη ροή συνεχίζονται επίσης οι ανανεώσεις και οι νέες εγγραφές συνδρομητών για το βιβλίο, την ΚΟΜΕΠ και τον «Ριζοσπάστη». Ειδικά για την εφημερίδα, φέτος υπάρχει και ένα παραπάνω κίνητρο, το να επιτευχθεί η αύξηση των συνδρομητών στα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη» στις 25 Σεπτέμβρη 1974.