ΧΑΝΙΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΓΑΛΑΤΑ
40 μέρες από το «ατύχημα», ακόμα δεν έχει χαρακτηριστεί εργατικό!

Συμβολική κινητοποίηση χθες εκεί που έχασαν τη ζωή τους 3 εργαζόμενοι

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024

Συμβολική κινητοποίηση στη γέφυρα του Γαλατά, όπου πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους 3 εργαζόμενοι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων, μαζί με αντιπροσωπείες από άλλα εργατικά σωματεία.

Οι εκπρόσωποι από τα ΔΣ των σωματείων κατήγγειλαν ότι αν και έχουν περάσει 40 μέρες από το δυστύχημα, ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να χαρακτηριστεί το δυστύχημα εργατικό. «Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας δούλευαν από το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας και σχόλασαν το πρωί του Σαββάτου. Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αναγνωριστεί το δυστύχημα ως εργατικό, και να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται για τις ατέλειωτες ώρες και τις συνθήκες εργασίας. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ζήτημα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, των προηγούμενων αλλά και των τοπικών αρχών βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, μαζί με το συνολικό οδικό δίκτυο της Κρήτης. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα να παραγραφεί και να ξεχαστεί», αναφέρει το Σωματείο Επισιτισμού.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος, τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους.