Παρών στις μικρές και μεγάλες στιγμές του εκπαιδευτικού κινήματος

Αλέξανδρος Βανακάρας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μέλος της ΕΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ)

Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024

Ανέκαθεν, τα θέματα Παιδείας κατείχαν στον «Ριζοσπάστη» κεντρική θέση. Ο «Ριζοσπάστης» ήταν και είναι παρών σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές του εκπαιδευτικού κινήματος στη χώρα μας. Οι αναλύσεις, οι αποκαλύψεις, η ενημέρωση από τον «Ριζοσπάστη» είχαν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή στις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της νεολαίας ενάντια στην αντιδραστική τομή της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας, που με σταθερότητα η αστική ιδεολογία επιχειρεί να επιβάλει ως μονόδρομο τα ιδεολογήματα περί του τέλους της Ιστορίας, όπου η οπισθοδρόμηση παρουσιάζεται ως πρόοδος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις βαφτίζονται αυτοάμυνα, το παλιό σερβίρεται ως νέο και οι συλλογικές διεκδικήσεις λοιδορούνται έναντι του ατομικού δικαιωματισμού, ο «Ριζοσπάστης» αποτελεί φάρο αντίστασης, όπλο του λαού και της νεολαίας μας στις συλλογικές τους δίκαιες διεκδικήσεις και στον αγώνα τους για την ανατροπή του σύγχρονου αστικού σκοταδισμού. Θερμές ευχές και αμέριστη στήριξη στον «Ριζοσπάστη» των αγώνων μας!