ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΘΑΣΟ
Εστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο», «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα»
Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024

Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στη Θάσο μετά από κάλεσμα 21 σωματείων και φορέων του νησιού. Τα σωματεία με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους κατοίκους της Θάσου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή, που ευθύνονται για την έλλειψη νερού και την αμφίβολη ποιότητά του, ότι «...δεν πάει άλλο». Οπως τονίζουν τα σωματεία της Θάσου, «το σύνθημά μας ότι το νερό είναι κοινωνική ανάγκη και όχι εμπόρευμα δείχνει τις ανάγκες μας και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από αυτές...».

«Σήμερα ήταν μια πρώτη παρέμβασή μας στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, όπου για άλλη μια φορά ο πρόεδρος, κ. Μανίτσας, προέβαλε τη δικαιολογία της έλλειψης χρηματοδότησης, δεν λέει κουβέντα όμως για τον πακτωλό χρημάτων που δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους, για όπλα στην Ουκρανία και τίποτα για τις ανάγκες του λαού.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης του δήμου Θάσου, που ακολουθεί την ίδια ρότα, της εμπορευματοποίησης του νερού, της συνένωσης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ.

Από σήμερα όλα τα σωματεία και οι φορείς της Θάσου να οργανώσουν τον αγώνα μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ώστε να προετοιμάσουμε τις επόμενες μάχες που θα δώσουμε για να διεκδικήσουμε:

- Αναγκαία έργα υποδομής για την αναβάθμιση των πηγών και των εγκαταστάσεων για τη μεγιστοποίηση της προσφοράς του νερού.

- Καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού για τη λαϊκή κατανάλωση, φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό με άμεση μείωση στα τιμολόγια σε ανέργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, να πάψει το νερό να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα αλλά ως κοινωνικό δικαίωμα.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΥΑΘ

Ο αγώνας μας είναι η καλύτερη εγγύηση για να ζήσουμε καλύτερες μέρες και σε αυτό το κάλεσμα δεν περισσεύει κανένας», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου οι παρακάτω φορείς του νησιού:

Σωματεία Συνταξιούχων Καλλιράχης, ΙΚΑ ν. Καβάλας, Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών ν. Καβάλας, Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας - Θάσου, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, Σύλλογος Λογιστών Θάσου και πολλοί Πολιτιστικοί και Λαογραφικοί Σύλλογοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ (2023-10-07 00:00:00.0)
«Εριξαν πόρτα» στους φασίστες του μορφώματος Κασιδιάρη (2023-04-04 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή από τα «Πετρέλαια» και άλλους χώρους δουλειάς (2022-02-23 00:00:00.0)
Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων (2022-01-27 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι δηλώσεις καταδίκης του απαράδεκτου προστίμου (2020-11-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη και απόφαση για συγκέντρωση στη Θάσο (2016-02-02 00:00:00.0)