ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ούτε γη ούτε νερό στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών!»

Ξεκινάει τη Δευτέρα η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική «πρόβα πολέμου» που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024

Eurokinissi

Κάλεσμα στον λαό, στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής, μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς συλλογικούς φορείς τους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, που θέλει να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή μας σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο και με αφορμή την άσκηση «Ramstein Flag» - τη μεγαλύτερη αεροπορική ΝΑΤΟική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα - που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Σ' αυτήν αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 140 αεροσκάφη, 1.500 άτομα προσωπικό και μέσα υποστήριξης από 14 χώρες της λυκοσυμμαχίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κι άλλες βάσεις, όπως ο Αραξος και το Ακτιο.

«Η νέα αυτή γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ, που συμμετέχει η χώρα μας, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μετατρέποντας τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας σε ΝΑΤΟικά ορμητήρια πολέμου και πιθανό στόχο αντιποίνων με μεγάλες συνέπειες για τον λαό της περιοχής μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Στέκεται στην ένταση των επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τη στιγμή που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως «είναι επιτακτικό το ζήτημα της άμεσης απεμπλοκής της χώρας μας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Καλεί τον λαό με την πάλη του να δώσει «απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε κάθε γωνιά της Γης, δίνουν πολεμικό υλικό στους φονιάδες των λαών και ζεστό χρήμα στην πολεμική βιομηχανία, ενώ παράλληλα στέλνουν τους φαντάρους και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο στόμα του λύκου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας» και μεταξύ άλλων απαιτεί να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα και απαιτεί:

«Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κανένας αξιωματικός, στρατιώτης, ναύτης έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία φρεγάτα στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Ποτέ ξανά πυρηνικά στον Αραξο. Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τη δική του πατρίδα».

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνει πλατιά εξόρμηση στον λαό της Δυτικής Αχαΐας με την ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής, αύριο Σάββατο, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος στον νομό.

Συγκέντρωση τη Δευτέρα από μαζικούς φορείς

Ηδη μια σειρά μαζικοί φορείς, όπως τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, οι Επιτροπές Ειρήνης Ηλείας και Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καλούν σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην περιοχή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό γενικότερα.