ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο

Εικόνες μαρασμού, εγκατάλειψης και επικινδυνότητας συνάντησαν τα μέλη του Κόμματος κατά την περιοδεία τους στον χώρο

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024

Με αφορμή την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για την τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Γιάννενα, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κόμματος πραγματοποίησε προχτές παρέμβαση στον χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου προκειμένου να αναδειχθούν τα ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες αθλούμενους, αθλητικά σωματεία και επισκέπτες των εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Εξαρχος ανάμεσα σε άλλα ανέδειξε τις εικόνες εγκατάλειψης, μαρασμού και επικινδυνότητας των αθλητικών χώρων που διαχειρίζεται η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου. Εξήγησε ενδελεχώς ότι το Πανηπειρωτικό Στάδιο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ στο γήπεδο στίβου, το μοναδικό Ολυμπιακών προδιαγραφών στην πόλη όπως επεσήμανε, το ταρτάν είναι διαλυμένο. Δεν υπάρχει κανένας στεγασμένος χώρος, ώστε να επιτρέπει την άθληση στον στίβο σε μέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανέφερε ακόμα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της ΤΕ Ιωαννίνων η Ολυ Τσουμάνη, δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπενθύμισε ότι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ έχουν πραγματοποιήσει πάμπολλες παρεμβάσεις στο παρελθόν για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών, από τη σκοπιά της ανάγκης ο γιαννιώτικος λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές, ασφαλείς και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαρακτήρισε επιλεκτικά αναρμόδιο το κράτος και την τοπική διοίκηση όταν είναι να ασχοληθούν με τις λαϊκές ανάγκες, σε αντίθεση με την ταχύτητα με την οποία προτάσσουν την υλοποίηση έργων για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμφανής είναι η εικόνα εγκατάλειψης στο κεντρικό στάδιο του ΠΕΑΚΙ στα Γιάννενα
Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί τον γιαννιώτικο λαό να εντείνει την πίεση ώστε να ληφθούν μέτρα για:

- Αντικατάσταση του στεγάστρου στο κλειστό κολυμβητήριο, ενεργειακή αναβάθμισή του και ανανέωση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χωρίς να διακοπεί η μακροχρόνια πρόσβαση στους αθλούμενους και στα ερασιτεχνικά σωματεία.

- Λειτουργία του φωτισμού στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στους χώρους για το κοινό, αποκατάσταση των φθορών σε δάπεδα, μπασκέτες, γηπεδάκια και άλλους παρακείμενους χώρους, αντικατάσταση του ταρτάν στον στίβο του Πανηπειρωτικού.

- Δημιουργία κλειστού χώρου για τη διεξαγωγή των αθλημάτων του στίβου.

- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων (καθώς π.χ. στις αργίες, από τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που έχουν τη δυνατότητα οι λαϊκές οικογένειες να τις επισκεφτούν, συναντάνε απαγορευτικό) και εφαρμογή του θερινού ωραρίου, το οποίο καταχρηστικά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.