ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ
Καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, καμιά συμμετοχή στη σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη

Στους δρόμους ενάντια στον ανεφοδιασμό της πολεμικής μηχανής από τη «Motor Oil»

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024

Από την πρόσφατη έκρηξη στη «Motor Oil»
Την απαίτησή τους να σταματήσει το μακελειό που έχει εξαπολύσει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζοντας τον λαό της Παλαιστίνης και βομβαρδίζοντας τον Λίβανο με χιλιάδες θύματα, θα διαδηλώσουν δεκάδες σωματεία και φορείς, αύριο, Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η κινητοποίηση, που γίνεται με αφορμή το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα», την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε στο διυλιστήριο της «Motor Oil» στην περιοχή, προβάλλει την απαίτηση να σταματήσει κάθε στήριξη της Ελλάδας στο συνεχιζόμενο μακελειό και η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον σκοπό αυτό.

Οπως έχουν αναδείξει τα σωματεία, ανάμεσα στις κερδοφόρες δραστηριότητες του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου συμπεριλαμβάνεται και ο ανεφοδιασμός δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα, σε μια περίοδο που η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη Μέση Ανατολή.

Τα σωματεία της Πελοποννήσου καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ, προκειμένου να μεταβούν με πορεία στον χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΠΑΜΕ: Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!», είναι το σύνθημα που προτάσσει. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα «να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων και να δείξουν και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό! Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ».

«Τη στιγμή που μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής θεωρούνται κόστος, η κερδοφορία του ομίλου αυξάνεται μέσω και του ανεφοδιασμού δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα και στον Λίβανο, βάζοντας φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή», σημειώνει το ΠΑΜΕ. Απαιτεί: Να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

Δεκάδες αποφάσεις συμμετοχής

Στην κινητοποίηση έχουν μέχρι στιγμής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τα εξής σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας, Οικοδόμων Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Ενέργειας Πελοποννήσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κορινθίας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ναυπλίου, Εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, ΔΕΥΑ Σικυωνίων, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΟΤΑ Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, Οικοδόμων Αθήνας, Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ, Συνταξιούχων Αγίων Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης.

Την κινητοποίηση στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, που καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στη δουλειά με λειψά δικαιώματα και η συμμετοχή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών, έχουν κοινή συνισταμένη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζει.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Οπως σημειώνουν, η ίδια πολιτική που εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς επιδιώκει να κάνει κομμάτι τους και τα πανεπιστήμια «με τρανταχτό παράδειγμα την οπλοβιομηχανία - δολοφόνο "Lockheed Martin" που άρχισε τη συνεργασία της με το ΕΚΠΑ και αποτελεί βασικό προμηθευτή οπλισμού του κράτους του Ισραήλ».