ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέος πολύνεκρος βομβαρδισμός σχολείου στην Τζαμπάλια
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024

Από τον βομβαρδισμό στην Τζαμπάλια
Τον πολλαπλασιασμό των πληγμάτων κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας συνέχισε χτες ο ισραηλινός στρατός, βομβαρδίζοντας για άλλη μια φορά το σχολείο του ΟΗΕ «Hafsa al-Faluja» στη βόρεια πόλη Τζαμπάλια και προκαλώντας τον θάνατο 15 ανθρώπων, μεταξύ τους και μικρών παιδιών. Τοπικές νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν άλλα 6 άτομα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Ντέιρ Αλ Μπαλάχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και στις νότιες πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα.

Το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη είχαν σκοτωθεί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές άλλα 17 άτομα.

Ο νεότερος επίσημος απολογισμός θυμάτων που έδωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα χτες, 356η μέρα πολέμου, ανέφερε 41.534 νεκρούς και 96.092 τραυματίες.

Νέα εισβολή στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης

Την Τετάρτη το βράδυ μέχρι χτες ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πολύωρη εισβολή στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, προκαλώντας το θάνατο μίας 32χρονης και τον τραυματισμό άλλων 4 ανθρώπων. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και την παλαιστινιακή εφημερίδα «Times of Gaza», μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν κι άλλες υποδομές της πόλης σε ηλεκτροδότηση, αποχέτευση και ύδρευση. Κατέστρεψαν επίσης δρόμους αλλά και τοίχους σπιτιών, και τμήμα νεκροταφείου σε ανατολική συνοικία της Τζενίν, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε δεκάδες σπίτια, τρομοκράτησαν οικογένειες, λεηλάτησαν περιουσίες και ανατίναξαν το σπίτι του νεαρού Παλαιστίνιου Καΐς Αλ Σαάντι.

Κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς σημείωσε απευθυνόμενος στην Ολομέλεια: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ... Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Ολος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρει ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη». Τόνισε ακόμα ότι το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ», καθώς καταπατά δεκάδες διεθνείς αποφάσεις και καταρρακώνει το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβεβαίωσε δε πως δεν θα παραχωρηθεί ούτε ίντσα του εδάφους της Γάζας στο κατοχικό κράτος: «Δεν θα φύγουμε! Δεν θα φύγουμε! Δεν θα φύγουμε! Η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα μας».

Ο Πρόεδρος Αμπάς εξέφρασε επίσης «λύπη» για την επιλογή των ΗΠΑ να εμποδίσουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ως πλήρους μέλους.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου στη ΓΣ του ΟΗΕ.