ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ολοι τη Δευτέρα στην Ανδραβίδα!

Κλιμάκωση με νέες συγκεντρώσεις στις 5 Οκτώβρη σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024

Από παλιότερη διαμαρτυρία έξω από την αεροπορική βάση στην Ανδραβίδα
Σε κοινή τους ανακοίνωση για τη συγκέντρωση της Δευτέρας 30 Σεπτέμβρη στην Ανδραβίδα, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας και οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας καλούν συνδικάτα και φορείς να ενημερώσουν πλατιά τον λαό και ετοιμάζουν νέα μεγάλα συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη (11 π.μ.) στην Πάτρα (πλατεία Τριών Συμμάχων) και στην Αμαλιάδα (κεντρική πλατεία).

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι όλοι τους απόλυτα ζυγισμένοι και στοιχισμένοι στον σχεδιασμό της βαθύτερης εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, που η ακρίβεια σπάει κόκαλα και οι μισθοί - συντάξεις είναι καθηλωμένοι, που η Υγεία έχει γίνει ένα πανάκριβο εμπόρευμα και τα σχολεία των παιδιών μας δεν έχουν εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές πολεμικών εξοπλισμών, στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα που στοιχίζουν μισό εκατ. ευρώ την ημέρα. Και όλα αυτά για να υπηρετηθούν οι ΝΑΤΟικές ανάγκες και σχεδιασμοί, για να στηριχθεί το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί παιδιά και αμάχους».

«Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις απαιτούν η λαϊκή ανησυχία και οργή να γίνει τώρα οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», συνεχίζουν και υπογραμμίζουν ότι η ίδια πολιτική συνθλίβει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και εμπλέκει τον λαό στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Το σύνθημά μας είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Καλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, του λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της μεγάλης ΝΑΤΟικής άσκησης, να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθεί, να βροντοφωνάξουν να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από Ανδραβίδα και Αραξο. «Να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη μη εμπλοκή των ελληνικών αεροπορικών βάσεων της Δυτικής Ελλάδας (Ακτιο, Αραξος, Ανδραβίδα, Καλαμάτα), αλλά και όλης της χώρας, σήμερα στο πολυεθνικό θέατρο δοκιμών των εγκληματικών σχεδίων τους, αύριο στο αιματοκύλισμα άλλων λαών».