SUPER LEAGUE
«Μίλησαν» οι «κιτρινόμαυροι» στα ντέρμπι

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ | Σπουδαίο «διπλό» του Αρη στην Τούμπα

Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024

Eurokinissi Sports

Αλλαγές στην κορυφή της βαθμολογίας έφερε η 6η αγωνιστική της Super League με τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι του προγράμματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό, και στην Τούμπα, όπου ο Αρης επικράτησε του ΠΑΟΚ.

Στην «OPAP Αrena» η ΑΕΚ, συνεχίζοντας την καλή παράδοσή της απέναντι στον Παναθηναϊκό, επιβλήθηκε με 2-0 (Πιερό 30', Αμραμπάτ 90'+3 πέναλτι) και σε συνδυασμό και με την ήττα του ΠΑΟΚ βρέθηκε μόνη 1η. Η «Ενωση» πίεσε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο και δικαιώθηκε ανοίγοντας το σκορ, ενώ στην επανάληψη ήταν λιγότερο επιθετική αλλά μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Οι «πράσινοι» από την άλλη παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν περισσότερες φορές στην περιοχή της ΑΕΚ, δεν είχαν όμως ουσία στην τελική προσπάθεια.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής, επικρατώντας 1-0 (Μ. Γκαρθία 63'), και σκαρφάλωσε έτσι στην 4η θέση, ενώ διατήρησε και την καλή παράδοση που έχει απέναντι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Οι «κίτρινοι» εκτός του γκολ κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην πίεση των γηπεδούχων, που είχαν αρκετές καλές στιγμές (με κορυφαία αυτή του Μπάμπα στο 64') αλλά χωρίς να τις αξιοποιήσουν.

Στις νίκες επανήλθε ο Ολυμπιακός, με το 2-0 επί του Ατρόμητου (Ροντινέι 40' πέναλτι, Ελ Κααμπί 74') στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που τον έφερε ξανά 2ο στη βαθμολογία μαζί με τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες οι «ερυθρόλευκοι», με αλλαγές στην σύνθεσή τους, ήταν αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση.

Στο Ηράκλειο ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1 (Μπαΐνοβιτς 18' - Στάγιτς 65', Χριστόπουλος 83' αυτογκόλ) και παράλληλα μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από την ίδια ομάδα. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος και Athens Kallithea έμειναν στο 1-1 (Ζούνιορ 37' - Ελία 23'), ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση στην Τρίπολη, μεταξύ του Αστέρα και του Λεβαδειακού (Καλτσάς 43' - Αλάγκαμπε 8' αυτογκόλ). Χτες στην Λαμία ο Πανσεραϊκός νίκησε την τοπική ομάδα με 2-1 (Ρινγκ 67' - Δεληγιαννίδης 36', Μπετανκόρ 63').