ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ
Νέες στάσεις εργασίας στη «Wolt» για αυξήσεις και μέτρα προστασίας

Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη η απεργία μαζί με τους εργαζόμενους της «efood»

Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024

Με νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς στη «Wolt» στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, έχουν ήδη προχωρήσει σε τρεις στάσεις εργασίας και μοτοπορείες.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει καθημερινές συγκεντρώσεις, κατά τις μέρες των στάσεων εργασίας, στις 7 μ.μ., στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Παράλληλα, προετοιμάζουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «efood», σε συντονισμό και με τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Ξέρουμε ότι η εταιρεία αρνήθηκε να δεχτεί τους νόμιμους εκπροσώπους του Συνδικάτου γιατί δεν θέλει να ικανοποιήσει τίποτα από όλα αυτά που ζητάμε. Θέλουν να συνεχίζεται η αδήλωτη εργασία από τους διαχειριστές, θέλουν να μην πληρώνουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας, θέλουν να πληρώνουν οι διανομείς για τα ΜΑΠ», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Δίπλα στις ευθύνες της εργοδοσίας επισημαίνει και εκείνες του υπουργείου Εργασίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την εργοδοτική αυθαιρεσία και την παραβίαση των δικαιωμάτων των διανομέων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-- Αύξηση των αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους στη «Wolt». Ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα για τους freelancer.

-- Απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία «Wolt» με αορίστου χρόνου Σύμβαση, ουσιαστικές αυξήσεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους στολάρχες - διαχειριστές.

-- Κάλυψη του εργατικού «ατυχήματος» με χρηματική αποζημίωση για όσο χρειαστεί για όλους τους freelancer.

-- Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των freelancer από την εταιρεία «Wolt».

-- Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που οφείλονται στους διανομείς από τους διαχειριστές της «Wolt».

-- Αμεσα να χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ χωρίς χρηματική εγγύηση, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση, σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν.

-- Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, κάτω από 5 βαθμούς τον χειμώνα, σε έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους) με χρηματική αποζημίωση του μεροκάματου για όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα.