Πικετοφορία στη Σάμο
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024

Πικετοφορία καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και αλληλεγγύης στους μαρτυρικούς λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Σάμο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ που έγραφαν «ΣΤΟΠ στο Ισραήλ το κράτος - τρομοκράτη», «Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου», «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο», «ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ελ. Λύση, συνυπεύθυνοι της σφαγής στη Μέση Ανατολή», «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» και «Εξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Παράλληλα, ενημέρωναν τον λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις και καλούσαν στην επόμενη κινητοποίηση το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, που διοργανώνει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τη ναζιστική και φασιστική κατοχή. Μια εκδήλωση που παίρνει αντικειμενικά, πλέον, χαρακτηριστικά αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου και σ' αυτήν την κατεύθυνση οι Οργανώσεις του Κόμματος πραγματοποιούν ήδη περιοδείες με το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.