Ετοιμάζεται ο νέος ξεσηκωμός στην Κρήτη

Στις 6 Νοέμβρη το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο

Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα οι συναυλίες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε Ηράκλειο και Αγιο Νικόλαο. Οι δύο συναυλίες αποτέλεσαν ακόμα δύο σημαντικούς σταθμούς στη συνεχή πάλη των υγειονομικών και του λαού της Κρήτης απέναντι στην εμπορευματοποίηση και διάλυση του συστήματος Υγείας, δίνοντας ώθηση για ακόμα πιο δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Ηδη τα υγειονομικά σωματεία ετοιμάζουν τη συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 17 Οκτώβρη και το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!», σημειώνει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, τονίζοντας: «Οι μεγαλειώδες κινητοποιήσεις την προηγούμενη χρονιά στην Κρήτη έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η κανονικότητα που επιχειρεί να παρουσιάσει στον λαό ότι πρέπει να αποδεχτεί σαν τετελεσμένο την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση, τις συγχωνεύσεις, τις μετακινήσεις, τις κλειστές κλινικές, δεν θα περάσει.

Οι συναυλίες στον Αγιο Νικόλαο και στο Ηράκλειο ήταν χαρακτηριστικές όχι μόνο του ενδιαφέροντος μεγάλου μέρους του κρητικού λαού να αγκαλιάσει και να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και του ότι το θέμα της Υγείας, όπως και της Παιδείας, των κοινωνικών αγαθών αφορά όλους. Ανέδειξαν και την αποφασιστικότητά του να παλέψει για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό χωρίς πληρωμές. Οι χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο όλων των ηλικιών έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους μαχόμενους υγειονομικούς, αλλά και συνολικά με τον λαό μας. Γι' αυτό μπροστά στην αποφασιστικότητα των μαχόμενων υγειονομικών επιστράτευσαν στο Ηράκλειο και στα Χανιά τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία που έσπασε με την αποφασιστική στάση των εργαζομένων. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».



Από τις συναυλίες σε Ηράκλειο και Αγιο Νικόλαο