ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνεχίζεται η γενοκτονία σε Γάζα και Δυτική Οχθη
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2024

2023, The Associated Press. Al

Ενα ατελείωτο νεκροταφείο παιδιών έχει γίνει η Ντέιρ αλ Μπάλαχ...
Ο πρώτος χρόνος ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας έχει μετατρέψει την περιοχή σε κρανίου τόπο με περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους ξεσπιτωμένους από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του κράτους - δολοφόνου.

Οι ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα, βασικά είδη επιβίωσης, ένδυσης, υπόδησης είναι τεράστιες. Η «διεθνής» ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει ειδικά μετά τον περασμένο Μάιο με το «σταγονόμετρο» και οι επιδημίες θερίζουν σε βαθμό που οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τις διεθνείς εκκλήσεις για εμβολιασμό 640.000 παιδιών έως 10 ετών κατά της πολιομυελίτιδας.

Ο επίσημα καταγεγραμμένος αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων σε αυτόν τον χρόνο είναι 41.802 (πολλά από τα θύματα παιδιά και γυναίκες) και των τραυματισμένων 96.844, πέρα από τους δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους που καταπλακώθηκαν από συντρίμμια και ερείπια.

Οι βομβαρδισμοί σχολείων, νοσοκομείων, ασθενοφόρων, κλινικών, καταυλισμών είναι στην ημερήσια διάταξη. Την Παρασκευή, μια ομάδα 99 Αμερικανών γιατρών που εργάστηκαν εθελοντικά στη Γάζα καταδίκασε «τον τεράστιο ανθρώπινο φόρο αίματος από την επίθεση του Ισραήλ», δηλώνοντας ότι έγιναν μάρτυρες «εγκλημάτων που δεν μπορούν να κατανοηθούν».

Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ζήτησαν την άμεση διακοπή κάθε υποστήριξης προς το Ισραήλ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στα νοσοκομεία της Γάζας υπάρχουν μαχητές.

Παρ' όλα αυτά, το αιματοκύλισμα συνεχίζεται, με τον στρατό να επιχειρεί τη μόνιμη παρουσία του στο πέρασμα Νετζαρίμ, που ελέγχει την κίνηση μεταξύ βόρειας και νότιας Γάζας και στον διάδρομο Φιλαδέλφειας στα σύνορα της νότιας πόλης Ράφα με την Αίγυπτο.

Αργά το βράδυ της 3ης Οκτώβρη, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε εν ψυχρώ πολυσύχναστη καφετέρια προσφυγικού καταυλισμού στην πόλη Τουλκαρέμ στη Δυτική Οχθη, δολοφονώντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους (ανάμεσά τους και παιδιά!), προκειμένου λέει να εξολοθρεύσει τον διοικητή των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων αλ Ακσα, Ραΐθ Ραντουάν.

Και η επιδρομή αυτή, η πιο αιματηρή από το 2000, φανερώνει τα σχέδια κλιμάκωσης για την εξολόθρευση κυριολεκτικά του Παλαιστινιακού λαού, ώστε να επεκταθούν οι εποικισμοί και να γίνει αδύνατη η ίδρυση ανεξάρτητου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους με εδαφική συνέχεια και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι κατοχικές δυνάμεις έχουν δολοφονήσει πάνω από 700 άτομα, σε αυτή την περιοχή έχουν τραυματίσει δεκάδες χιλιάδες και έχουν συλλάβει πάνω από 11.000 με διάφορα προσχήματα, υπό μπαράζ καταγγελιών για εφιαλτικά βασανιστήρια σε βάρος των Παλαιστινίων κρατουμένων.