ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οπλίζει το χέρι του κράτους - δολοφόνου
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024

Eurokinissi

Με τους Αμερικανούς γερουσιαστές στη Σούδα
Ολα τα άλλοθι που οπλίζουν το χέρι του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ έσπευσε να αναπαραγάγει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα γεγονότα της 7/10/23, όντας χωμένη ως τα μπούνια στα ευρωατλαντικά σχέδια που βάζουν φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του χτες έγραψε ότι «ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια», βάζοντας ξανά πρόταγμα την «άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», πρόσχημα με το οποίο χύνονται καθημερινά τόνοι αίματος του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού.

Εξάλλου, ήδη από την Κυριακή, με άλλη ανάρτησή του καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» τη «μεγάλη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ», κοπτόμενος τάχα για τη «σοβαρή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή» και την «αύξηση των απειλών για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», αυτήν που προκαλούν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι εταίροι τους στην περιοχή με τις πλάτες και της κυβέρνησης, που παρέχει ολόπλευρη στήριξη από τη Σούδα στην πολεμική τους μηχανή.

Διόλου τυχαία, το Σάββατο, ο Μητσοτάκης είχε «πρωινό εργασίας» στην οικία του στα Χανιά με ομάδα γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των ΗΠΑ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, ενώ από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Τσούνις.

Επισήμως, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν «το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή». Εξάλλου, καθώς μπίζνες και πολεμική προπαρασκευή πάνε μαζί, ο Μητσοτάκης «έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου Ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης». Τέλος, «αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», στο γνωστό αμερικανοΝΑΤΟικό πλαίσιο.

Περιττό να ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί επισκέφτηκαν και τη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, η οποία, όπως έχει αποκαλύψει με συγκεκριμένα στοιχεία ο «Ριζοσπάστης» όλο αυτό το διάστημα, λειτουργεί κυριολεκτικά στα «κόκκινα» αποτελώντας βασικό σημείο ανεφοδιασμού των ενισχυμένων αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας πλάτη στην ισραηλινή κυβέρνηση και στη σφαγή που διαπράττει, απειλώντας με γενίκευση του πολέμου σε όλη την περιοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ανάρτηση χτες του ελληνικού ΥΠΕΞ, που έσπευσε κι αυτό να εκφράσει «αλληλεγγύη» προς «το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζουν με ασφάλεια», ενώ ταυτόχρονα σε μια χαμερπή και απαράδεκτη προβοκάτσια βάφτισε τις ογκούμενες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο κατά της σφαγής Παλαιστινίων και Λιβανέζων αμάχων «ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο», που δήθεν «απαιτεί συλλογική προσπάθεια, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα είναι ανεκτός», προϊδεάζοντας για άνοδο της καταστολής εναντίον των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Διεθνής υποχρέωση» η στήριξη στο μακελειό!

Σε αυτό το κλίμα, εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην «Καθημερινή», εστίασε στην «απολύτως καταδικαστέα επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», ξορκίζοντας υποκριτικά το ενδεχόμενο για «περαιτέρω κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε γενικευμένη σύρραξη», όταν έχουν βάλει με χίλιους τρόπους πλάτες στο κράτος - δολοφόνο και στις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις που μακελεύουν λαούς σε 5 χώρες! Διόλου τυχαία, μιλώντας ο ίδιος στο «Action24», τόνισε ότι «διατηρείται» το «τρίγωνο συμμαχίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ», ενώ ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση αν ζητηθεί να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας «για την προστασία του Ισραήλ», απάντησε ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις». «Θα τηρήσουμε βεβαίως τις συμφωνίες, οι οποίες προκύπτουν από τις διεθνείς δεσμεύσεις στη χώρα», πρόσθεσε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο μεταξύ, καθώς είναι ορατές πλέον οι συνέπειες της εμπλοκής για τον λαό μας, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης για τους κατόχους ελληνικών και κυπριακών διαβατηρίων. Μετά την πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού από τον Λίβανο, την προηγούμενη Πέμπτη, ακολούθησε η έξοδος με ναυλωμένη πτήση από την Κυπριακή Δημοκρατία, άλλων 11 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, χτες, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, συμμετείχε στη συνάντηση υπουργών Αμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION Ιnitiative - άλλο ένα ευρωατλαντικής κοπής σχήμα στην περιοχή), στη Βενετία. Μετείχαν επίσης οι υπουργοί Αμυνας της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας. Επισήμως, η Πρωτοβουλία στόχο έχει «την ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας και - μεταξύ άλλων - τη διαλειτουργικότητα του Πολεμικού Ναυτικού των κρατών - μελών της Πρωτοβουλίας και την από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή», κόντρα φυσικά σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η Ελλάδα ασκεί τα καθήκοντα της προεδρίας της Πρωτοβουλίας από τον Ιούνη 2024 μέχρι και τον Μάη 2025.