ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή έγιναν επίσης στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, εργατικών σωματείων και φορέων. Εργαζόμενοι, φοιτητές, μικροί επαγγελματίες και αγρότες διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που ματώνουν. Στο συλλαλητήριο το «παρών» έδωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Πατεράκη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τα συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» να ακούγονται συνεχώς.

Στο Λασίθι πραγματοποιήθηκαν επίσης μαζικές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 4 Οκτώβρη και το Σάββατο 5 Οκτώβρη. Στη συγκέντρωση του Αγίου Νικολάου χαιρετισμούς απηύθυναν η Μαρία Καραδήμου, γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου, και η Μαριάνθη Ατσαλάκη, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αγ. Νικολάου, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την Ειρήνη Τσοραΐδη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου. Στην Ιεράπετρα η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Κυφωνίδη, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου. Στη Σητεία χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Οικονόμου εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τη Γάζα, και η κεντρική ομιλία έγινε από την Ελένη Αβδή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου.

Στο Ρέθυμνο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου, του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου, ενώ δυναμική συμμετοχή είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Στα Χανιά το αγωνιστικό ραντεβού φορέων και της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων δίνεται σήμερα με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 7 μ.μ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Παράλληλα η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη μαζικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα «Ο ρόλος της βάσης της Σούδας» και σε νέο συλλαλητήριο, την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 19.00 στη Δημοτική Αγορά Χανίων, ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιείται εκείνες τις μέρες στα Χανιά.