Στις άλλες πόλεις
Κυριακή 19 Μάη 2002

Πορείες Ειρήνης, όμως, πραγματοποιούνται σήμερα και στη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και σ' όλη τη Θεσσαλία. Ετσι:

Στην Τρίπολη

Με κεντρικό σύνθημα: «Ολοι στην Πορεία Ειρήνης. Διαδηλώνουμε και φέτος στη γενέτειρα του μαχητή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη»... η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - Παράρτημα Αρκαδίας διοργανώνει σήμερα Κυριακή την 19η Πορεία Ειρήνης. Οι ειρηνοδρόμοι θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. από την Κερασίτσα και θα πορευτούν μέχρι την Τρίπολη. Εκεί, και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Αρεως, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών θα υπάρξει ομιλία του καθηγητή Πανεπιστημίου και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στρατή Κουνιά, και θα ακολουθήσει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Θωμόπουλου. Οι διοργανωτές καλούν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο, τους δήμους, τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό κόσμο, τους μαθητές και όλους γενικά τους μαζικούς φορείς της Αρκαδίας, αλλά και γενικότερα το λαό της Πελοποννήσου να πάρει μέρος στην Πορεία Ειρήνης.

Στη Θεσσαλία

Πορείες Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν εξάλλου σήμερα και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Συγκεκριμένα:

- Στη Λάρισα, η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι από την πλατεία Τυρνάβου - θα μιλήσει η Δέσποινα Αράπκουλε, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννουλης - και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα μιλήσει ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

- Στο Νομό Μαγνησίας, η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Ανακασιάς και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου.

- Στα Τρίκαλα, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Μεγάλα Καλύβια, στις 6 μ.μ. - θα μιλήσει ο δήμαρχος της περιοχής, θα γίνουν επίσης διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις - και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.

- Στην Καρδίτσα, η πορεία θα ξεκινήσει, στις 7 μ.μ., από το «Δέλτα Καρδίτσας» - θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Κάμπου - και στις 9 μ.μ. θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Σ. Στουρνάρας.