ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών

Σήμερα στις 8 το πρωί η εκκίνηση, από τον Τύμβο, της πορείας ζωής κόντρα στα σχέδια των πολεμοκάπηλων

Κυριακή 19 Μάη 2002

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να αποκρούσουμε την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών. Μέσα από την καθημερινή μας πάλη ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής της Νέας Τάξης. Διαδηλώνουμε για την ειρήνη, πορευόμαστε στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη...

Είναι σίγουρο, θα είναι πολλές χιλιάδες. Και θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά στον Τύμβο του Μαραθώνα. Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, όλου του Λεκανοπεδίου, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων σήμερα θα βροντοφωνάξουν: «Ζήτω η φιλία των λαών. Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών». Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θα ανταμώσουν σήμερα στις 8 π.μ. στο Τύμβο, θα πορευτούν και θα τερματίσουν στο Σύνταγμα κάπου εκεί γύρω στις 7.30 μ.μ.

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία εκδήλωση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Ελλάδας και η συμμετοχή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά είναι επιτακτική. Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μέρος σ' αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, να διαδηλώσει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, να απαιτήσει να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Τα μέλη του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος θα βροντοφωνάξουν «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια». Χιλιάδες άνθρωποι θα απαιτήσουν να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Θα ζητήσουν την κατάργηση των πυρηνικών και βιοχημικών όπλων. Θα είναι όλοι εκεί, για να υπερασπιστούν την ειρήνη...

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το επίσημο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι οδοιπόροι της ειρήνης είναι το εξής:

Λεωφορεία για το Μαραθώνα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Επιτροπών Ειρήνης, λεωφορεία δρομολογούνται από αρκετές περιοχές της Αττικής.

- Η ΕΕΔΥΕ, θα διαθέσει δύο πούλμαν, που θα ξεκινήσουν σήμερα στις 6.30 π.μ., από την Πλατεία Κάνιγγος.

- Από τον Πειραιά, θα αναχωρήσουν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7 π.μ. για Μαραθώνα και στις 2 μ.μ. για Παλλήνη.

- Από Νέα Σμύρνη για την Αγία Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ από την οδό Ομήρου 68.

- Από Ν. Ιωνία στις 7 π.μ. από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

- Από Αγ. Δημήτριο στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Από Αμπελόκηπους - Γκύζη - Πολύγωνο, στις 7 π.μ. από την πλατεία Γκύζη, στις 7.05 από τη Συμβολή των δρόμων Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους, στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων.

- Από Αλιμο στις 7 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη, Ανω Καλαμάκι.

- Από Χαλάνδρι, στις 7 π.μ. από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

- Από Ταύρο στις 6.45 π.μ. από το δημαρχείο.

- Από Καλλιθέα στις 6.45 π.μ. από την πλατεία Δαβάκη και για την Αγ. Παρασκευή από την πλατεία Δαβάκη στις 16.45.

- Από Ζωγράφου στις 7 π.μ. από την πλατεία Γαρδένιας και για την Αγ. Παρασκευή στις 3 μ.μ. από πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια και 3.30 μ.μ. από πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου.

- Από Πεύκη στις 6.45 από τη 13η στάση, στις 7 π.μ. από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μαρούσι, στις 7.15 π.μ. από Πλάτανο Κηφισιάς και Ερυθραία (Πονηράκης).