ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Πνιγμό έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής στον 31χρονο παίκτη του Παναθηναϊκού, που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του

Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024

Eurokinissi

Θλίψη και σοκ προκάλεσε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η είδηση του αναπάντεχου θανάτου του 31χρονου ομογενούς - γεννημένου στην Αγγλία με ελληνική καταγωγή - ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού στη Γλυφάδα όπου διέμενε, την Πέμπτη το βράδυ, από φιλικό πρόσωπο και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ είχε προηγηθεί πολύωρη αναζήτησή του κατά τη διάρκεια της μέρας από την γυναίκα του, που διαμένει στην Αγγλία. Αμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατό του, ο οποίος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είχε συμβεί σχεδόν 5 ώρες πριν. Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν και αστυνομικοί, καθώς και ιατροδικαστής, οι οποίοι αρχικά ερεύνησαν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο γρήγορα αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Τα αποτελέσματα της χθεσινής νεκροτομής έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από «πνιγμό εντός υδάτων», κάτι που είχε δείξει αρχικά και η νεκροψία. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Μπάλντοκ απεβίωσε τη μέρα των γενεθλίων της μόλις ενός έτους κόρης του, η οποία διαμένει στην Αγγλία μαζί με την μητέρα της.

Σπουδαία καριέρα στα αγγλικά γήπεδα

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ μεταγράφηκε φέτος στον Παναθηναϊκό μετά από σπουδαία καριέρα ετών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ως δεξί μπακ στις ομάδες ΜΚ Ντονς, Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Οξφορντ Γιουνάιτεντ και κυρίως στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίστηκε για 7 χρόνια. Χάρη στην ελληνική καταγωγή του (από τον παππού του) έγινε διεθνής με την Ελλάδα από τον Ιούνη 2022, με την οποία είχε 12 συμμετοχές. Εξαιτίας μάλιστα ενός τραυματισμού του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (που έμελλε να είναι το τελευταίο ματς της ζωής του) δεν συμπεριλήφθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αποστολή της Εθνικής για τις αναμετρήσεις με την Αγγλία (χθες το βράδυ) και την Ιρλανδία (13/10) για το Νations League.

Θρήνος στον αθλητικό χώρο

Η είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ προκάλεσε σοκ στην ομάδα του Παναθηναϊκού, με μέλη της διοίκησης και συμπαίκτες του να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή έξω από το σπίτι του άτυχου ποδοσφαιριστή. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Μπάλντοκ, ενώ τη θλίψη τους για τον χαμό του 31χρονου εξέφρασαν με ανακοινώσεις, προσωπικά μηνύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο πλήθος ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ, η Super League, ο Σύνδεσμος Παικτών/Παικτριών (ΠΣΑΠΠ), η UEFA, συμπαίκτες και αντίπαλοι, προπονητές και άνθρωποι από όλο το φάσμα του αθλητισμού. Τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης η Premier League και αρκετές ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος, ειδικά αυτές στις οποίες αγωνίστηκε ο Μπάλντοκ.