ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ
Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους, έχουν στο πλευρό τους όσους υψώνουν φωνή ενάντια στον πόλεμο
Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024

Από τη χθεσινή παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη
Αμείωτο συνεχίζεται το κύμα καταδίκης της προσπάθειας τρομοκράτησης νέων στρατευμένων, που αντιμετωπίζουν πειθαρχικές διαδικασίες λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια, στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό, στην επίθεση στον λαό του Λιβάνου.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς από όλη τη χώρα καταδικάζουν τις εκδικητικές τιμωρίες τριών στρατευμένων που εξέφρασαν, όπως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, την άποψή τους ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους. Ξεκαθαρίζουν ότι οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν στο πλευρό τους όλους όσοι υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον πόλεμο, καταδικάζουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώσεις έχουν ήδη εκδώσει το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΟΒΣΑ και η ΟΓΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες προστίθενται η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.

Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων «PRAKTIKER» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» Βορείου Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» Βορείου Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζόμενων «Pfizer Hellas», το Σωματείο Εργαζόμενων ΒΕΤΑ, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ειδικής Αγωγής Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, το Σωματείο Καθαριστριών και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας. Επίσης, οι Α' ΕΛΜΕ και Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΜΑΘ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Βέροιας και Αλεξάνδρειας, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η Ενωση Ιατρών Νομού Ημαθίας και η Ενωση Ιατρών Νομού Πέλλας, Οικοδόμων Πάτρας, Μετάλλου Πάτρας «Η Ενωση», Επισιτισμού - Τουρισμού Αχαΐας, Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας, Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας, «PRAKTIKER» Πάτρας, Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας, Εργατοϋπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών Αχαΐας, ELPACK, Εργαζομένων Ιδ. Υγείας και ΝΠΙΔ Αχαΐας, «Σκλαβενίτη» Αχαΐας, ΣΠΑΠ, Τύπου - Χάρτου Αχαΐας, Ερευνητών και Διδακτόρων Παν. Πατρών, Νέων Τεχνολογιών και Τηλ/νιων Πάτρας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Ιδ. Τομέα Ζακύνθου, Οικοδόμων Ζακύνθου.

Τις πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος των στρατευμένων που συμμετείχαν σε φιλειρηνικές κινητοποιήσεις καταδικάζουν πλήθος Συλλόγων της ΟΓΕ.

Παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, ανάμεσά τους και εκείνοι μέλη των οποίων είναι οι στρατευμένοι νέοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καταγγέλλουν τις απαράδεκτες τιμωρίες και με γιγαντοπανό, παρεμβάσεις, ψηφίσματα στέκονται στο πλάι των στρατευμένων.

Χτες το πρωί παρέμβαση στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλοντας την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης για την τιμωρία τριών φαντάρων, επειδή καταδίκασαν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

«Οι φοιτητές βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους, διεκδικούν εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι ποινές. Ο λαός μας δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα έχει εκφράσει μαζικά την αντίθεσή του, τονίζοντας πως δεν θέλει να γίνει ούτε συνένοχος στα εγκλήματά τους, ούτε στόχος αντιποίνων και κρέας στα κανόνια τους. Το επόμενο διάστημα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τους φοιτητικούς μας συλλόγους απαντάμε, διαμορφώνουμε επιθετικά αιτήματα πάλης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που από τη μια διαμορφώνουν ένα πανεπιστήμιο της αγοράς, με τις ανάγκες μας για πτυχίο με αξία, δωρεάν σπουδές να τσακίζονται στον βωμό της εμπορευματοποίησης και από την άλλη η χώρα μας να εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στο μακελειό της Μ. Ανατολής και της Ουκρανίας.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Φοιτητών: Μαθηματικού, Φυσικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων μηχανικών Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, ΠΤΔΕ, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικού, Φιλολογικού, Γεωπονίας, Ψυχολογίας ΑΠΘ, ΣΔΟ και Μηχανικών ΔΙΠΑΕ.