ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συνεχή περιστατικά με καραβιές κατατρεγμένων στον νομό, 1,5 χρόνο μετά το μεγαλύτερο έγκλημα στη Μεσόγειο

Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024

INTIME NEWS

Τη δημιουργία οργανωμένης προσωρινής δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μεσσηνία, που θα καλύπτει τις ανάγκες, απαιτούν με κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Οικονομάκος και Θάνος Ραδιώτης αντίστοιχα, με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά με καραβιές κατατρεγμένων μεταναστών στον νομό.

Οπως τονίζουν: «Δύο καραβιές με μετανάστες και πολλά γυναικόπαιδα βγήκαν με μία μέρα διαφορά στη Μεσσηνία και μεταφέρθηκαν σε Πύλο και Καλαμάτα. Οι 81 μετανάστες που εντοπίστηκαν χτες ανοιχτά της Πύλου ήδη βρίσκονται στις αποθήκες της Καλαμάτας και το επόμενο καράβι με 78 μετανάστες βρίσκονται στο λιμάνι της Πύλου (φωτογραφίες). Πριν περίπου 20 ήμερες άλλο ένα καράβι ήταν στην Καλαμάτα με μετανάστες και πρόσφυγες. Ολο τον χρόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα σκάφη σε άθλια κατάσταση πλέουν ανοιχτά της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου πολλές φορές με θανατηφόρα κατάληξη. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το πολύνεκρο ναυάγιο πριν 1,5 χρόνο, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στα νερά της Μεσογείου».

Στέκονται και στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, υπογραμμίζοντας πως «όσο οι πόλεμοι και η φτώχεια εντείνονται στη γειτονιά μας, τόσο θα αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και κατ' επέκταση προς την περιοχή μας. Θύτες πάντα οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, που μόνο τον προηγούμενο μήνα βομβάρδισε πέντε χώρες σπέρνοντας τον θάνατο και την προσφυγιά σε χιλιάδες ανθρώπους». Και καταλήγουν:

«Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η δημιουργία μιας οργανωμένης προσωρινής δομής φιλοξενίας στη Μεσσηνία, που θα καλύπτει τις ανάγκες προσωρινής διαμονής, ταυτοποίησης και υγειονομικής περίθαλψης όσων βγαίνουν στην Πύλο ή τη Μεσσηνία γενικότερα, ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες».