ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμική απάντηση ενάντια στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου η συνέχεια των κινητοποιήσεων

Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024

Από την κινητοποίηση
Την πρώτη δυναμική τους απάντηση ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο, έδωσαν χτες το πρωί εκπρόσωποι των άνω των 150 εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων φορέων της Δυτικής Ελλάδας (Επιτροπή Αγώνα, δημοτική αρχή Πάτρας, Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ»), που προχώρησαν σε διαμαρτυρίες στις έδρες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε Πάτρα και Μεσολόγγι.

Ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού τους, κάλεσαν σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση στη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου το Σάββατο 19 Οκτώβρη στις 5.30 μ.μ., ενώ ανέφεραν πως άμεσα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες της κινητοποίησης.

«Οταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τη μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, γνωρίζουμε ότι όλες οι διαδικασίες υλοποιούνται fast track, σε αντίθεση με το όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν τα λαϊκά συμφέροντα», ανέφερε μετά την επίδοση του ψηφίσματος της Επιτροπής Αγώνα και των φορέων της Δυτικής Ελλάδας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας:

«Τους γνωστοποιήσαμε ότι εμείς δεν δεχόμαστε καμιά διαδικασία. Αυτό που πάνε να κάνουν είναι για εμάς αιτία πολέμου και δεν θα γίνει! Θα αναμετρηθούν αυτοί και εμείς, δηλαδή τα κέρδη με τις ζωές μας».

Κάλεσε να ληφθούν όλα τα μέτρα για μαζική συμμετοχή απ' όλους τους φορείς, σε μια αγωνιστική διαδικασία που θα έχει συνέχεια, ενώ με κεντρικό σύνθημα «Οχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό, φθηνό ρεύμα για το λαό» οι συγκεντρωμένοι και στις δύο πόλεις έδωσαν μήνυμα για τη συνέχεια.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα στο Μεσολόγγι, από εκπροσώπους της, που επέδωσαν το κάλεσμα των φορέων, όπου αφού υπογραμμίζουν πως ό,τι κέρδισε ο λαός αυτό ήταν από τους αγώνες του, απαιτούν: «Να μην πραγματοποιηθεί καμία ανάπτυξη πλωτών ή σταθερής βάσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) στον Πατραϊκό Κόλπο. Να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική - λαϊκή οικογένεια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής».