ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Δεν θα περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης!
Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024

Να ανακληθούν οι τιμωρίες των δύο συναδέλφων που συμμετείχαν σε αντιπολεμική συγκέντρωση! Εχουμε δικαίωμα να μιλάμε, να σκεφτόμαστε και να αντιστεκόμαστε στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Δεν παρουσιαστήκαμε για να βοηθάμε το Ισραήλ να σφάζει λαούς. Κανένας Ελληνας φαντάρος να μη γίνει κρέας στα κανόνια τους!

Στρατιώτης (ΤΘ) Καραλής Νίκος, ΚΕΕΔ

***

Οχι στην προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που εναντιώνονται στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Καμία θέση δεν έχουν ελληνικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, κανένας Ελληνας στρατιωτικός δεν έχει δουλειά εκτός συνόρων. Να γυρίσουν τώρα όλοι πίσω, η αποστολή μας είναι να φυλάσσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον λαό για να στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ που σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και άλλους λαούς με τις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτά τα αυτονόητα εξέφρασαν και οι φαντάροι που τοποθετήθηκαν στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις εκφράζοντας το φιλειρηνικό αίσθημα όχι μόνο το δικό τους αλλά και όλου του ελληνικού λαού. Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν στους φαντάρους.

Στρατιώτης Σαραντέας Χρήστος, 2/39 ΣΕ Μεσολόγγι

***

Δεν θα περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των φαντάρων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας και όχι να τηρούμε σιγήν ιχθύος απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα που συντελείται στη Μέση Ανατολή υπό την αιματοβαμμένη σημαία του ΝΑΤΟ. Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τον λαό μας προκειμένου να μη γίνει στόχος αντιποίνων. Να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας προκειμένου να μη βγουν ούτε ένα μέτρο έξω από τα σύνορα!

Στρατιώτης (ΠΒ) Μπαλτάς Στάθης, 9ο ΣΠ ΚΕΝ Καλαμάτας

***

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και στοχοποίησης των φαντάρων που δικαίως εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς τα ΝΑΤΟικά σχέδια και την σφαγή που έμμεσα και άμεσα στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και στήριξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα πέσει στο κενό. Οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και κανένας δεν μπορεί να τους το στερήσει, όσες τιμωρίες και αν επιβάλουν. Ως φαντάροι οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και όχι να συμμετέχουμε στις σφαγές και στο αιματοκύλισμα άλλων λαών. Οι λαοί μπορούν να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους και να μη χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Αυτά υποστηρίζουν οι φαντάροι και ο λαός μας και είναι απαράδεκτο να τιμωρούνται. Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας! Να παρθούν πίσω οι άδικες ποινές των στρατευμένων.

Στρατιώτης (ΠΒ) Σαχίνης Αριστοτέλης,

9ο ΣΠ ΚΕΝ Καλαμάτας

***

Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια φίμωσης των νέων στρατευμένων που παίρνουν θέση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η ελευθερία στην έκφραση και στη διαμαρτυρία είναι δικαίωμά μας και δεν καταργείται ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούμε τη θητεία μας.

ΔΕΑ (ΜΧ) Βακαλόπουλος Ερρίκος, 23ΛΜΧ Αλεξανδρούπολη

***

Εκφράζω κι εγώ, με τη σειρά μου, τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους στρατιώτες που μίλησαν στην αντιπολεμική συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή στη Γάζα ή έγραψαν δημόσια τον προβληματισμό τους όπως έχουμε κάθε δικαίωμα. Οι συνάδελφοι δήλωσαν την εναντίωσή τους στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε πολέμους αφού βάζουν άμεσα σε κίνδυνο την πατρίδα μας και τον λαό μας.

Ο όρκος που δώσαμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα της χώρας μας και όχι να βοηθάμε κράτη - δολοφόνους στη γενοκτονία λαών και την κατοχή παράνομα άλλων χωρών.

Να μην επιβληθεί καμία ποινή σε κανέναν στρατιώτη επειδή εκφράζει ανοιχτά την άποψή του.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και να πάψει κάθε είδους στήριξη της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Στρ. ΠΖ Ηλίας Σέγγης, Ιωάννινα

***

Δεκαπέντε μέρες φυλακή - Παράσημο Ανδρείας στον δρόμο του αγώνα για απεμπλοκή από τους πολέμους - επιβλήθηκε στους συναδέλφους μας γιατί εξέφρασαν τις θέσεις τους απέναντι στον πόλεμο. Θέσεις που γνωρίζουν καλά πως ενώνουν ευρύτερα πλήθη του λαού, των φαντάρων και των αξιωματικών: Δεν έχουμε δουλειά έξω από τα σύνορα! Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι έτσι τρομοκρατούν τους νέους στρατιώτες και αξιωματικούς από το να εκφράσουν την εναντίωσή τους στη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Οι φωνές όλων θα συνεχίσουν να ορθώνονται απέναντι στο άδικο και να απαιτούν:

- Να παρθούν πίσω οι τιμωρίες στους συναδέλφους μας!

- Να σταματήσει η στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ!

- Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί και τα πλοία εντός των συνόρων!

Στρατιώτης (Ε-Π) Κώτσιος Χριστόφορος, ΚΕΤΘ Αυλώνα

***

Την περασμένη Παρασκευή 11/10 δώσαμε έναν όρκο, να προστατεύουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και τη σημαία. Την ελληνική σημαία, όχι τη ΝΑΤΟική. Με την παραχώρηση βάσεων για την πραγματοποίηση επιθέσεων και την αποστολή οπλισμού, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Κάνουμε τη χώρα μας στόχο επίθεσης αντί να την προστατεύουμε. Αυτό ακριβώς είδαν οι συνάδελφοι φαντάροι και βγήκαν στους δρόμους, είναι απαράδεκτο να τιμωρούνται για την προσπάθειά τους να προστατεύσουν τη χώρα μας.

Παπαδάτος Γεώργιος, στρατιώτης Ερευνας Πληροφορικής