Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα Σωματεία της Λυρικής
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024

Κλειστές πόρτες συνάντησαν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο υπουργείο Πολιτισμού στη μαζική κινητοποίηση που συμμετείχαν μετά από κοινό κάλεσμα του Σωματείου Τεχνικού και Βοηθητικού Προσωπικού της Λυρικής, του Σωματείο Εργαζόμενων Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Σωματείου Συντελεστών Εργαζομένων στη Λυρική.

Η απαξιωτική στάση του υπουργείου Πολιτισμού που δεν απαντά στα δίκαια αιτήματά τους, ακόμα και την ώρα που ο συνάδελφός τους τεχνικός νοσηλεύεται στην εντατική μετά από σοβαρότατο τραυματισμό στην ώρα εργασίας του, τους γέμισε ακόμα περισσότερη οργή. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω πραγματοποιώντας σήμερα νέα στάση εργασίας, ενώ για αύριο Πέμπτη καλούν στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Διεκδικούν:

Πλήρη οικονομική υποστήριξη του συνάδελφου τους τεχνικού για την αποκατάσταση της υγείας του και της επιβίωσής του μέχρι να επανέλθει στη δουλειά και άμεση μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου.

Να παρέχονται από την πρώτη στιγμή σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να τηρούνται και να γνωστοποιούνται σε όλους τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας και να γίνεται περιοδικά δωρεάν επιμόρφωση των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Να ενταχθούν οι ειδικότητες στα βαρέα και ανθυγιεινά με απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Πρόσληψη όλου του απαραίτητου αναγκαίου προσωπικού για να γίνονται οι παραγωγές και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, για να σταματήσει το αίσχος και η ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Να υπογραφεί εδώ και τώρα νέα ΣΣΕ με αυξήσεις και σύγχρονους όρους δουλειάς για όλους, ώστε να μην αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να ετεροαπασχολούνται, να είναι συνεχώς εξαντλημένοι.