ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Η κυβέρνηση «κόβει κορδέλες», ασθενείς και εργαζόμενοι στενάζουν

Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό «εμπορίου Υγείας» | «Ολοι αύριο στην απεργία!» το μήνυμα των εργαζομένων

Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024

«Η Υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται». «Εξω οι εμπόροι της Υγείας»!

Με τα συνθήματα αυτά, εργαζόμενοι και ασθενείς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υποδέχθηκαν χθες τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ακόμη κι όταν εκείνος μπήκε στο νοσοκομείο από την ...πίσω πόρτα, αποφεύγοντας για πολλοστή φορά να έρθει αντιμέτωπος, έστω να ακούσει τα αιτήματα και τις ανάγκες τους.

Εξάλλου, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) Γιώργος Φερεντίνος, όταν πρόκειται για τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων η κυβέρνηση απαντάει ότι «δεν χωρούν» στα έξοδα του κράτους, ότι «"δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος", αλλά είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ». Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επέστρεψαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «την επιλογή που μας δίνει να ζήσουμε καλύτερα βάζοντας το χέρι μας στην τσέπη των ασθενών».

Το κόψιμο μιας ακόμα «κορδέλας» ήταν άλλωστε η αφορμή και για τη χτεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, με τον πρόεδρο του Σωματείου να στηλιτεύει το γεγονός ότι «έρχεται ακόμα μια φορά να εγκαινιάσει έναν χώρο του νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει προσωπικό, όπως και στους υπόλοιπους χώρους που ήδη έχει εγκαινιάσει. Εχουμε βαρεθεί να κόβουμε κορδέλες μέσα στο νοσοκομείο και οι ελλείψεις την επόμενη μέρα να παραμένουν».


Οπως καταγγέλλει το Σωματείο μάλιστα, σχεδόν 1.000 θέσεις όλων των ειδικοτήτων παραμένουν κενές, «κι αυτά όχι με βάση τις σημερινές ανάγκες και την εξέλιξη των τμημάτων - εργασιών, αλλά με τους πετσοκομμένους οργανισμούς προ 40ετίας».

Ο Γ. Φερεντίνος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην αυριανή απεργία των υγειονομικών, όσο και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.