50 χρόνια Ιστορίας μέσα από τη γελοιογραφία

Την έκθεση που διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων επισκέφτηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024

Την έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων», που λειτουργεί αυτές τις μέρες στο Μετρό του Συντάγματος, επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χτες το βράδυ.

Στην έκθεση συμμετέχουν 67 δημιουργοί με τα έργα τους, τα οποία έχουν δημοσιευτεί από το 1974 στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων γελοιογράφων οι επιμελητές της έκθεσης, Γιάννης Αντωνόπουλος και Σπύρος Δερβενιώτης, καθώς επίσης ο Πάνος Μαραγκός, πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, και τον ξενάγησαν στην ιστορική αναδρομή που παρουσιάζεται από τα 423 σκίτσα που εκτίθενται στον χώρο.

Σκίτσα που «κάνουν διάλογο» μεταξύ τους, δεκαετία τη δεκαετία, αποτυπώνοντας ...γελοιογραφικά την πολιτική κατάσταση στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Στο τέλος της ξενάγησης ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτούν την έκθεση όλες οι γενιές, σημειώνοντας ότι είναι γνώση και πείρα, γέλιο και πολιτισμός, αλλά και διαπαιδαγώγηση κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον: Τι περάσαμε, τι μέλλει να 'ρθει αλλά και τι πρέπει να κάνουμε...

Εκ μέρους της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων δόθηκε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ως αναμνηστικό, λεύκωμα που περιλαμβάνει όλα τα σκίτσα της έκθεσης.


Η έκθεση, η 6η την οποία διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 19 Οκτώβρη.