EUROLEAGUE
Στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει συνέχεια ο Ολυμπιακός

Με τον αέρα του νικηφόρου σερί τους οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με την Εφές για την 4η αγωνιστική

Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024

Με τον αέρα των δύο συνεχόμενων εντός έδρας επιτυχιών, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να αντεπεξέλθει σε δοκιμασία με αντίπαλο την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20.30 - Novasports Prime) για την 4η αγωνιστική της Euroleague, δεύτερη υποχρέωσή του εντός της εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από επιβλητική νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο την Τρίτη για την 3η αγωνιστική, με την οποία ανέβασαν τον απολογισμό τους σε 2-1 και αναρριχήθηκαν στην 3η θέση στις ισοβαθμίες. Επιδίωξη της ομάδας του Πειραιά στην αποψινή αναμέτρηση είναι να συνεχίσει νικηφόρα και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του θέση, αλλά και να ενισχυθεί ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Απεναντί τους θα βρουν τη γηπεδούχο Εφές, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (με αντιπάλους τη Φενέρ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και δεν έχει περιθώρια προκειμένου να μη μείνει αρκετά πίσω νωρίς νωρίς.

Εφαλτήριο για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελούν οι δύο τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις, κόντρα στον Αρη για το πρωτάθλημα και στην Αρμάνι, ενώ αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης στοχεύουν να πιάσουν και απόψε. Στις δηλώσεις του πριν το ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε την Εφές μια ισχυρή ομάδα, την οποία κατέταξε στους διεκδικητές μιας θέσης στο Φάιναλ 4, ενώ έκανε λόγο για έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, στις οποίες οι παίκτες του καλούνται να αντεπεξέλθουν.

Για τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν ο Μιλουτίνοφ (παραμένει τραυματίας) και ο Γουίλιαμς - Γκος (έχει ενοχλήσεις στο γόνατο), ενώ εκτός 12άδας έμειναν επίσης οι Μήτρου - Λονγκ και Εβανς.

Για την 4η αγωνιστική, σήμερα θα γίνουν ακόμα τα εξής ματς: Μονακό - Βίρτους Μπολόνια (20.00 - Novasports 5), Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα (21.00 - Novasports 4), Βιλερμπάν - Μπασκόνια (21.30 - Novasports Start).



Eurokinissi