ΧΑΛΚΙΔΑ
«Στο πόδι» η Νεάπολη για να μην πεταχτεί στον δρόμο οικογένεια με ΑμεΑ
Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στη Χαλκίδα ενάντια στο ξεσπίτωμα της οικογένειας
Ξεσηκωμός επικρατεί στη Νεάπολη Χαλκίδας, με τους κατοίκους της συνοικίας και τα συνδικάτα της περιοχής να έχουν κάνει υπόθεσή τους το να μην πεταχτεί στον δρόμο οικογένεια χαμηλοσυνταξιούχου με βαριά ανάπηρο παιδί, που το σπίτι του πλειστηριάστηκε από τα «κοράκια» των τραπεζών.

Δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις, μετά τη μαζική και δυναμική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, συνδικάτα της περιοχής και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλούν σε νέα κινητοποίηση και εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων και του λαού, αύριο, Σάββατο 19 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., μπροστά από το γήπεδο της Χαλκίδας. Παράλληλα προγραμματίζουν κινητοποίηση στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καθώς και στην εταιρεία «Cepal», στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Οκτώβρη.

Την ίδια στιγμή αντιπροσωπείες των συνδικάτων της περιοχής βρίσκονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες στη συνοικία της Νεάπολης, ενημερώνοντας τους κατοίκους και καλώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της οικογένειας με ΑμεΑ που πετιέται στον δρόμο. Η ανταπόκριση μάλιστα είναι ιδιαίτερα μεγάλη και στις γειτονιές επικρατεί κλίμα οργής και αγανάκτησης αλλά και αποφασιστικότητας να αποτραπεί η έξωση.

«Η υποδοχή του κόσμου στις γειτονιές της εργατικής συνοικίας της Νεάπολης, το κλίμα αποφασιστικότητας που συναντάμε, αλλά και η διάθεση για ενεργή συμμετοχή είναι ιδιαίτερα συγκινητικά», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Ασημίνα Καραμπέτσου, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, και προσθέτει: «Κάθε φορά που βρισκόμαστε στη γειτονιά δεκάδες άνθρωποι έρχονται από μόνοι τους να μας συναντήσουν. Κάθε παρουσία μας εκεί είναι μια μικρή κινητοποίηση. Ολη η περιοχή είναι στο πόδι, άνθρωποι κάθε ηλικίας μάς δίνουν τα τηλέφωνά τους και μας ζητούν να τους ενημερώνουμε και να τους καλέσουμε όποτε χρειαστεί να υπερασπιστούν τον γείτονα, τον συνάδελφό τους. Στην οικογένεια του Γιάννη, που σήμερα πετιέται στον δρόμο, "βλέπουν" και τα δικά τους προβλήματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τη βαρβαρότητα που γίνεται καθημερινά μεγαλύτερη και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο».

Τονίζει επίσης ότι «απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα και την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός η απάντηση είναι οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Κανένας μόνος. Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος κ.λπ. να απευθυνθεί στα συνδικάτα, γιατί μόνο εάν ενωθούμε και οργανωθούμε θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».