«Οι εξελίξεις στα πεδία του πολέμου και η εμπλοκή της Ελλάδας»

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ

Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024

«Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων. Για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τη δείξει στον δρόμο του αγώνα, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα δικά του χέρια, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες», σημείωσε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του ΠΝ ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, μιλώντας την Παρασκευή 18 Οκτώβρη σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στα πεδία του πολέμου και η εμπλοκή της Ελλάδας», που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, «η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον σοσιαλισμό!».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του φιλειρηνικού κινήματος μπροστά στο 20ό Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοέμβρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο Βασίλης Τομπουλίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Σούτκι Ασόκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ που εξοντώνει τον Παλαιστινιακό λαό εδώ και 75 χρόνια ενώ αγωνίζεται για τη δική του πατρίδα. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του Παλαιστινιακού λαού προς τον ελληνικό που χρόνια τώρα στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό του.

Τέλος, ο Μιχάλης Μιχαήλ, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ανέφερε ότι το φιλειρηνικό κίνημα παλεύει για το οριστικό κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και την κατάργηση όλων των επαίσχυντων συμφωνιών με τα «γεράκια» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως πεδίο βολής και ορμητήριο και λογαριάζουν τον λαό της ως αναλώσιμο υλικό στους τυχοδιωκτικούς τους πολέμους όπου Γης.