ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Μόνο περηφάνια και δύναμη μας γεμίζει η στάση των συναδέλφων μας
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024

«

Δεν θα περάσει η τιμωρία των φαντάρων που εκφράζουν και θέλουν την ειρήνη και τη μη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους», τονίζουν με επιστολές τους συνάδελφοί τους στρατευμένοι και σημειώνουν πως αποστολή τους είναι να φυλάνε τα σύνορα της χώρας μας και όχι να βοηθούν κράτη που σκορπούν τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή. Απαιτούν να ανακληθούν άμεσα οι τιμωρίες, να σταματήσει κάθε στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από τη χώρα.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα με τη δημοσίευση μερικών ακόμη από τις επιστολές αυτές.

***

Μόνο περηφάνια και δύναμη μας γεμίζει η στάση των συναδέλφων μας, στρατευμένων, που εκφράζουν ανοιχτά αυτό που όλοι νιώθουμε βλέποντας τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές: Την ανάγκη να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου! Την ανάγκη να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και κάθε λαό που δοκιμάζεται! Την ανάγκη να καταδικαστεί η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή, κάνουν τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου να βαράνε πιο δυνατά! Να ανακληθούν οι άδικες ποινές που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μου και να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας! Κανένας αξιωματικός ή στρατιώτης δεν έχει δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να επιστρέψει άμεσα η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Θεοδωρόπουλος Κώστας, Στρατιώτης (ΠΒ) 185 ΛΜΕΘ Καρπάθου

***

Να ανακληθούν άμεσα οι τιμωρίες των φαντάρων που συμμετείχαν στις φιλειρηνικές συγκεντρώσεις. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, τα οποία η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να στηρίξει. Δεν θα περάσει η τιμωρία των φαντάρων που εκφράζουν και θέλουν την ειρήνη και τη μη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους. Αποστολή μας είναι να φυλάμε τα σύνορα της χώρας μας και όχι να βοηθάμε κράτη που σκορπούν τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή.

Στρατιώτης Μουρτζάκης Αντώνης

***

Πολλοί συνάδελφοί μου όπως κι εγώ προβληματιζόμαστε με τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας. Η χώρα μας γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων ως συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττουν αυτή τη στιγμή το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Και τώρα ακόμη περισσότερο με τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου με το Ιράν. Είναι απαράδεκτο όλο αυτόν τον καιρό να αξιοποιείται το έδαφος της χώρας μας από αυτούς που στηρίζουν ενεργά το έγκλημα στη Μέση Ανατολή, όπως και το να βρίσκεται ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Λιβύης, της Συρίας και της Παλαιστίνης που αιματοκυλούνται. Οπως οι λιμενεργάτες που εκφράζουν έμπρακτα την εναντίωσή τους, εμποδίζοντας ακόμα και κιβώτια με όπλα να σταλούν στη Μέση Ανατολή!

Από όλα αυτά λοιπόν γεμίζω με θάρρος και θέλω να σταθώ αλληλέγγυος στους συναδέλφους που κόντρα στις απειλές και τις τιμωρίες τόλμησαν και τολμούν να εκφράζουν ανοιχτά την εναντίωσή τους απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το έγκλημα. Η προσπάθεια που γίνεται να μας φιμώσουν δεν θα περάσει!

Να παρθούν τώρα πίσω οι άδικες ποινές που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας!

Στρ. (ΜΧ) Λ. Παπαϊωάννου 96 ΤΜΧΕΘ (ΧΙΟΣ)

***

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω τη στήριξή μου στην ελευθερία έκφρασης των Ελλήνων στρατιωτών, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο λαός και η νεολαία εκφράζουν μαζικά την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Ουκρανίας, καθώς και στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές εκδηλώσεις - διαδηλώσεις ενάντια στους πολέμους. Ωστόσο, παρατηρούμε στοχοποίηση και τρομοκράτηση από διάφορους κύκλους, με ποινές φυλάκισης και πειθαρχικές διαδικασίες. Οι νέοι στρατευμένοι υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και όχι τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των ποινών στους τρεις φαντάρους που συμμετείχαν σε αντιπολεμική συγκέντρωση! Δεν παρουσιαστήκαμε για να βοηθάμε το Ισραήλ να σφάζει λαούς. Κανένας Ελληνας φαντάρος να μη γίνει κρέας στα κανόνια τους!

Η συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και η στήριξη στην ευρωατλαντική στρατηγική δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού! Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Ο στρατός μας πρέπει να υπερασπίζεται την εδαφική μας ακεραιότητα και τα συμφέροντα του λαού, όχι τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Ας υψώσουμε τη φωνή μας για μια Ελλάδα που στέκεται στο πλευρό των λαών, όχι των ιμπεριαλιστών!

Με εκτίμηση,

Στρατιώτης 2ου Μ/Κ Τάγμα Πεζικού ΕΛΔΥΚ Καρπούζας Χαράλαμπος