«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Η γαλάζια περιφερειακή αρχή Ηπείρου συνεχίζει με θράσος το έγκλημα στον Γράμμο
Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024

Τη γαλάζια περιφερειακή αρχή Ηπείρου, που «επελαύνει» και εκτός των γεωγραφικών ορίων αρμοδιότητάς της, για να συνεχίσει με θράσος το έγκλημα στον Γράμμο, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Κόνιτσας.

Οπως καταγγέλλει, «ακόμη και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στο βουνό του Γράμμου από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις 13 Οκτώβρη, από πολίτες και κατοίκους της περιοχής, αλλά και από τους περισσότερους ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (Κοζάνης, Βελβεντού, Αγράφων, Καστοριάς), ακόμη και μετά την πανελλαδική καταδίκη από περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, ακόμη και μετά την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, οι μπουλντόζες του γαλάζιου περιφερειάρχη Ηπείρου συνέχισαν ανενόχλητες το καταστροφικό έργο τους, προχωρώντας επιπλέον 200 μέτρα περίπου, ξεσκίζοντας στην κυριολεξία το διάσελο κάτω από την κορυφή Περήφανο προς την κορυφή Σκίρτση, περνώντας μάλιστα τα όρια του Νομού Ιωαννίνων και συνεχίζοντας στον Νομό Καστοριάς.

Αυτήν τη φορά όμως κανένας δασάρχης δεν μπορεί να γνωματεύσει πως πρόκειται για δήθεν "αποκατάσταση βατότητας προϋπάρχοντας δρόμου"», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και συνεχίζει:

«Πλήθος φωτογραφιών αποδεικνύουν πως ένα πανέμορφο και πλήρως σηματοδοτημένο μονοπάτι 200 μέτρων κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε. Αυτή τη φορά, το παραμύθι της δήθεν "αποκατάστασης βατότητας" αποκαλύφθηκε πανηγυρικά. Μόνο 700 μέτρα απομένουν για να ολοκληρωθεί το έγκλημα, σε ένα κομμάτι απόκρημνο και βραχώδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η αυθαιρεσία και να συνδεθεί ο δρόμος με αυτόν που διάνοιξε η μπουλντόζα του Στρατού από το χωριό Γράμμος».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Ξέρουμε τι τους ενοχλεί. Τα τελευταία 30 χρόνια, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στον Γράμμο, αναδεικνύονται πλάι στην καταπληκτική του ομορφιά μια σειρά από τοπόσημα του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ. Σαν αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο επισκέπτονται το βουνό από όλες τις πλευρές του. Τα μνημεία και τα μουσεία που έστησε το ΚΚΕ σε Θεοτόκο, Κεφαλοχώρι, Λιανοτόπι, Νεστόριο, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιερότητα του χώρου, είναι σημείο αναφοράς για κάθε έναν και κάθε μία που επισκέπτεται την περιοχή.

Η υπεράσπιση της φυσικής ομορφιάς του Γράμμου, η υπεράσπιση της αγωνιστικής Ιστορίας των χωριών, των κατοίκων, των μαχητών που πότισαν με το αίμα τους αυτήν τη γη και τα σημάδια τους, είναι διάσπαρτα εκεί πάνω, έχει περάσει σε χέρια πολλών. Αυτοί θα σηκώσουν το βάρος της υπεράσπισής του, αυτοί θα απαιτήσουν και θα καταφέρουν να σταματήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθούν οι ζημιές».