ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν ενάντια στην επίθεση στο εισόδημά τους οι επαγγελματίες

Συλλαλητήρια στις 6 Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024

Με συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, συνδικαλιστικοί φορείς των επαγγελματιών προτάσσουν αιτήματα για το εισόδημα και τη ζωή τους. Το κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, μαζί με 21 Ενώσεις, Συλλόγους και Σωματεία, καθώς και Επιτροπές Αγώνα.

Οι Ομοσπονδίες, τα κλαδικά Σωματεία, οι τοπικές Ενώσεις και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αττικής καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οργανώνοντας την πάλη κόντρα στην εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων, στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, στα συσσωρευμένα χρέη, στην απειλή της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού, στην ισοπέδωση του δικαιώματος στη δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο μεταξύ, μπροστά στην κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού η ΟΒΣΑ καταγγέλλει την αύξηση των φόρων σε βάρος του λαού, την εξοντωτική φορολόγηση των επαγγελματιών, το «πάγωμα» των κοινωνικών δαπανών. Οσον αφορά την πολυδιαφημισμένη κατάργηση του χαρατσιού του «τέλους επιτηδεύματος» μετά από 12 χρόνια, υπογραμμίζει ότι το θράσος της κυβέρνησης «δεν έχει όριο», καθώς τα υπουργεία έχουν ήδη προβλέψει «την εκτόξευση της φορολογίας μας μέσω του φορολογικού εκτρώματος Χατζηδάκη, που βγάζει φόρους για φανταστικά εισοδήματα (μόνο βεβαίως για τις πολύ μικρές, ατομικές επιχειρήσεις)».

«Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την επίθεση στη ζωή και στο εισόδημά μας. Απαντάμε αποφασιστικά», καταλήγει η ΟΒΣΑ και καλεί στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνουν σωματεία αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καλεί ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ).