ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Αλλος ένας εργάτης νεκρός, άλλη μια θυσία στον βωμό της κερδοφορίας

Πέθανε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα που είχε τραυματιστεί σοβαρά την προηγούμενη βδομάδα

Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ για τα διαρκή εγκλήματα στους χώρους δουλειάς
Τέλος δεν έχει ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη στους χώρους δουλειάς, με έναν εργάτη να πέφτει νεκρός σχεδόν μέρα παρά μέρα.

Τελευταίο θύμα ο εργάτης καθαριότητας του δήμου Σαλαμίνας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τετάρτη 16 Οκτώβρη σε «ατύχημα» την ώρα της δουλειάς και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Χτες άφησε την τελευταία του πνοή, με την ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου.

Σημειώνει μάλιστα η Οργάνωση του Κόμματος ότι πρόκειται για περιστατικό το οποίο «έρχεται να προστεθεί σε έναν μακάβριο μακρύ κατάλογο εργαζομένων, που τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και γι' αυτά υπεύθυνοι είναι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά στιγμή και την κακιά την ώρα, έχουν ενόχους, που αντιμετωπίζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν.

Η μη έγκαιρη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, η τεράστια εντατικοποίηση στην αποκομιδή των σκουπιδιών (να θυμίσουμε ότι το θέμα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα στη Σαλαμίνα, με τον δήμαρχο, κ. Παναγόπουλο, να εμφανίζεται και να "κλαίει" συχνά - πυκνά στα κανάλια)».

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας: «Η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή Παναγόπουλου συμφωνεί και υλοποιεί την αντιλαϊκή κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στους ΟΤΑ, κάτι που το επιβεβαιώνουν οι πράξεις της.

Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών μέσω εργολάβων, δηλαδή πιο ακριβές υπηρεσίες για τον λαό της Σαλαμίνας, ακριβά δημοτικά τέλη και φόροι για να υπάρχουν "ίδια έσοδα" και να ξεζουμίζονται τα εργατικά - λαϊκά στρώματα».

Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν σε εκβιασμούς και πιέσεις, «να περάσουν στην αντεπίθεση οργανωμένα μέσα από το σωματείο τους», να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή μάχη στις 20 Νοέμβρη και να διεκδικήσουν «με μαζικό ανυποχώρητο αγώνα»:

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ολα όσα τους ανήκουν και τους κλέβουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή.