«AVRAMAR»
Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στις στάσεις εργασίας σε Πάτρα και Κόρινθο
Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024

Από τις συγκεντρώσεις στη ΒΙΠΕ Πατρών
Μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία έδωσαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Avramar» στα εργοστάσια παραγωγής ιχθυοτροφών στη ΒΙΠΕ Πατρών και στο Ζευγολατιό Κορινθίας, με την καθολική συμμετοχή τους στις χθεσινές τετράωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν έπειτα από απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Αύξηση των καθαρών μηνιαίων αποδοχών τους κατά 10% στο σύνολο όσων αμείβονται πέραν του κατώτατου μισθού και 16% για όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό (χωρίς η τελευταία αύξηση να συμψηφιστεί με χορηγούμενα επιδόματα τριετιών προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια της επιδότησης της εργατικής εισφοράς). Καταβολή μηνιαίου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 80 ευρώ για όλους όσοι σχετίζονται με τις διεργασίες παραγωγής, όπως και για τους εργαζόμενους της καθαριότητας. Μηνιαία καταβολή επιδόματος εξόδων μετακίνησης 120 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ή μίσθωση μίνι μπας από την εταιρεία, και να παράσχει σε κάθε εργαζόμενο της παραγωγής τα κατάλληλα είδη ένδυσης.

Το σωματείο καλεί άμεσα σε διαπραγμάτευση τη διοίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων, υπογραμμίζοντας ότι στους εργαζόμενους έχει στηριχθεί συνολικά η κερδοφορία της εταιρείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το κλαδικό Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Σταθόπουλο, ενώ τις κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων του ομίλου στην Κόρινθο στήριξε το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Κορινθίας - Αργολίδας. Στηρίζει και η Ομοσπονδία του κλάδου, με τον γραμματέα της, Θανάση Κολιζέρα, να δίνει το «παρών» στο εργοστάσιο της Κορίνθου.

Οπως επισημάνθηκε, το σωματείο θα εξετάσει άμεσα τη στάση του το επόμενο διάστημα, προχωρώντας σε κλιμάκωση του αγώνα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει.

Την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Avramar» στη ΒΙΠΕ Πατρών στη στάση εργασίας χαιρέτισε το κλαδικό Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) δώσαμε μια πρώτη μάχη και δείξαμε στην εργοδοσία ότι όταν οι εργάτες θέλουν, μπορούν και αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, αξιοποιούμε τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας για να οργανώσουμε καλύτερα την κλιμάκωση του αγώνα μας. Συντονίζουμε τη δράση μας και με τα άλλα σωματεία του ομίλου και του κλάδου», αναφέρει.

Απαιτεί την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων και καλεί σε κλιμάκωση της πάλης μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη. «Ολοι στη μάχη - Δεν περισσεύει κανείς!», καταλήγει.