Με το ζωντανό και αισιόδοξο παράδειγμα των διανομέων

Γιώργος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης»

Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024

Μέσα από τους πρόσφατους αγώνες των συναδέλφων διανομέων γίνεται ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι η οργάνωση των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους και μάλιστα ο συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως έγινε με τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία διανομέων σε «e-food» και «Wolt», είναι η μεγάλη δύναμη όλων των εργαζομένων. Γι' αυτόν τον λόγο θα συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Σύσκεψη εκατοντάδων Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στην Αθήνα στις 9-10 Νοεμβρίου.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπαίνουν οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, στη λογική της ταξικής συνεργασίας, στη μοιρολατρία. Αναδεικνύουμε μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα τις πραγματικές αιτίες που γεννούν πολέμους, ακρίβεια και εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό κέρδος και ένα εχθρικό κράτος που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Σκοπός μας είναι η οργάνωση και η συσπείρωση όλων των συναδέλφων στα σωματεία, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε αγωνιστικό, ταξικό προσανατολισμό και αγώνες.

Ζωντανό παράδειγμα η οργάνωση στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε «e-food» και «Wolt» στις 11/10. Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι κράτος και εργοδοσία μάς έχουν βαφτίσει ελεύθερους επαγγελματίες, βάζουμε αιτήματα με βάση τις ανάγκες του διανομέα και όχι τα κέρδη των εταιρειών.

Ξέρουμε πως ό,τι κερδηθεί θα είναι μέσα από αγώνες μαζικούς, με τους διανομείς στον δρόμο μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη. Δεν χαρίζουμε στην εργοδοσία τίποτα που αφορά την ασφάλειά μας και το δικαίωμα να επιστρέφουμε υγιείς στις οικογένειές μας.