Πλήθος συντρόφων, συγγενών και φίλων στην πολιτική κηδεία στο Κοιμητήριο Περιβλέπτου
Σκεπασμένος με τη σημαία του ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, και πλαισιωμένος με τιμητικές φρουρές, ο Μάνθος Χατζηγιάννη συνοδεύτηκε από τους συντρόφους του στην τελευταία του κατοικία. Το «παρών» στην τελετή έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και μέλος της ΚΕ.
Ο σύντροφος Μάνθος γεννήθηκε το 1951 στα Γιάννενα. Ηταν παιδί εκπαιδευτικών, φοίτησε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, ενώ μετέπειτα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αναστήλωση αρχαίων μνημείων και οικισμών. Ενώ ήταν στην Ιταλία, το 1972 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 επέστρεψε στα Γιάννενα, όπου και δραστηριοποιήθηκε ως αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας. Εκανε πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε στην αρχιτεκτονική ομάδα για την κατασκευή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Προσπαθούσε την επιστήμη του να την υποτάσσει στον σχεδιασμό για τις λαϊκές ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΤΕΕ Ηπείρου και της αντιπροσωπείας του. Ηταν ενεργός σκοπευτής και μόνιμο μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου.
Αποχαιρετώντας τον σύντροφο εκ μέρους της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η Ολυ Τσουμάνη σημείωσε: «Το 1995, σε εποχές δύσκολες για την Κομματική Οργάνωση, καθώς ήταν περίοδος δεύτερης διάσπασης για τα Γιάννενα, εξελέγη στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ και συμμετείχε στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων. Την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση του Κόμματος εκεί και στη μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας. Ηταν μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, αλλά συμμετείχε με την καθοδήγηση του Κόμματος και σε πρωτοβουλίες για τους ελεύθερους χώρους. Οπου του ζητήθηκε από την Κομματική Οργάνωση συνέβαλε στη δράση του Κόμματος σε δημοτικές, νομαρχιακές τότε και βουλευτικές εκλογές».
Επεσήμανε ακόμα ότι «ο σύντροφος Μάνθος πάντα είχε έγνοια για την ΚΝΕ και τη νεολαία, βοηθούσε ενεργά όπου του ζητιόταν, το γραφείο του ήταν σταθερά στέκι συναντήσεων και δημιουργιών για τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή του συντρόφου στον σχεδιασμό και στην αδειοδότηση των ιδιόκτητων γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης και έδρας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας στα Γιάννενα. «Ο σύντροφος Μάνθος έμεινε αταλάντευτος κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του», κατέληξε η Ολυ Τσουμάνη.