ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Περίεργη «επανεξέταση» του θέματος από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Με νέα Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να αρθούν αμέσως οι παρανομίες για να αναπτυχθεί ορθολογικά η περιοχή

Τετάρτη 22 Μάη 2002

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απάντηση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, ότι το θέμα της παράνομης οριοθέτησης στην Παραλία Πολυδενδρίου Λάρισας επανεξετάζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Οπως τονίζουν σε νέα Ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Δημήτρης Τσιόγκας, η «επανεξέταση» της παράνομης οριοθέτησης από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι περιττή και αποσκοπεί αποκλειστικά στο «ροκάνισμα» του χρόνου, προκειμένου η υπόθεση να ξεχαστεί, καταδικάζοντας έτσι τα παράλια του Πολυδενδρίου Νομού Λάρισας σε μαρασμό και καταστροφή, αντί της ορθολογικής τους ανάπτυξης που είναι η πολεοδόμησή τους ως Παραθεριστικής-Β΄ κατοικίας, η οποία θα καταστήσει την περιοχή πόλο ανάπτυξης και τουρισμού.

Η «επανεξέταση» -- επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ -- είναι περιττή διότι:

Α) Ολες οι πτυχές της παράνομης οριοθέτησης εξαντλήθηκαν από τη Διοίκηση και η οριοθέτηση κρίνεται παράνομη όπως αναφέρεται στις από 28/4/1995 και 31/7/1995 πορισματικές εκθέσεις των Τριμελών Επιτροπών, που συγκροτήθηκαν με αποφάσεις του υπουργού και του γεν. γραμματέα ΠΕΧΩΔΕ αντίστοιχα.

Β) Παράνομη κρίθηκε και στην από 24/4/1997 πορισματική έκθεση της τετραμελούς ειδικής επιτροπής καθ' ύλην αρμοδίων ανωτέρων στελεχών του ΥΠΕΧΩΔΕ, που συγκρότησε ο υπουργός με άλλη απόφασή του.

Γ) Επίσης η παρανομία στοιχειοθετείται από πορίσματα ΕΔΕ που διενεργήθηκαν, καθώς και από πλειάδα εγγράφων αρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δ) Τέλος, παράνομη κρίθηκε η οριοθέτηση με την 324/98 ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του και η οποία είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα για τη Διοίκηση.

Ε) Στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας και αποκατάστασης της νομιμότητας, η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ προώθησε στον υπουργό για υπογραφή από το έτος 1999 επεξεργασμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ανάκλησης της 1647/87 παράνομης απόφασης του νομάρχη Λάρισας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν ερωτώντας την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: