Ο ευτελισμός των «μυστικών δείπνων»

Ο Κ. Καραμανλής δε θα έχει τίποτα να προσθέσει στις «υποσχέσεις» που έδωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης στην ηγεσία του ΣΕΒ. Πρόκειται για περήφανη νίκη ενάντια στην «επάρατο»!

Πέμπτη 23 Μάη 2002

Associated Press

«Καταζητείται: Τζορτζ Μπους ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του κόσμου». Από την υποδοχή του πλανητάρχη στη Γερμανία
Ακόμα μια επιτυχία των «εκσυγχρονιστών»: Ευτέλισαν, υπονόμευσαν και έπληξαν ανεπανόρθωτα τα «μυστικά δείπνα» με την ηγεσία του ΣΕΒ! Ο Ν. Χριστοδουλάκης, για παράδειγμα, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει «εν κρυπτώ και παραβύστω» με τους βιομηχάνους. Ολα τα αιτήματά τους τα ικανοποιεί με διαφάνεια και στο άπλετο φως. Μάλιστα, αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος και δεν το κρύβει. Το ίδιο και ο ΣΕΒ...

Οι υπηρεσίες του Ν. Χριστοδουλάκη είναι πραγματικά ξεχωριστές. Πρώτος και καλύτερος δηλώνει ευθαρσώς ότι ο «δυναμισμός» στην οικονομία θα προέλθει από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας! Δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να ομολογήσει ότι το Ασφαλιστικό «ρυθμίζεται» προκειμένου να προσελκυστούν ξένοι επενδυτές! Ολα αυτά είναι εξόχως εκσυγχρονιστικά και προ παντός αντιδεξιά! Κατατρόπωσε το «παραμάγαζο της Δεξιάς»!

Αλήθεια! Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ως μαθητευόμενος μάγος μπροστά στους έμπειρους διαχειριστές του «εκσυγχρονισμού» (Αυτό θέλουν άλλωστε να αποδείξουν στα μεγάλα αφεντικά). Ο Κ. Καραμανλής δε θα έχει τίποτα να προσθέσει στις «υποσχέσεις Χριστοδουλάκη» στο δικό του «μυστικό δείπνο» με την ηγεσία του ΣΕΒ την ερχόμενη Τρίτη. Τους έχει ήδη «μπουκώσει» το πρωτοπαλίκαρο του «εκσυγχρονισμού».

Δουλεύει στο φουλ πάντως η επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) μηχανή. Βάφτισαν «εθνική συμφωνία» στο Ασφαλιστικό τη στήριξη του ΣΕΒ και την «αυτοπειθαρχία» του Χρ. Πολυζωγόπουλου στο νεοφιλελευθερισμό. Σιγά τα ωά! Ας πορεύονται με τις ψευδαισθήσεις τους ότι ξεμπέρδεψαν με τους εργαζόμενους, που δέχονται καίριο χτύπημα στις κατακτήσεις τους, αν και το μέγεθός του θα συνειδητοποιηθεί «εκ των υστέρων».

Για όποιον πάντως δεν το κατάλαβε το «δεύτερο κύμα του εκσυγχρονισμού» είναι εδώ και σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από κατακτήσεις δεκαετιών. Τίποτα δε θα είναι όπως πριν και, πάντως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξεκινάς πάλι από την αρχή, αξιώνοντας τα στοιχειώδη για την ανθρώπινη ζωή.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ